FOTO&VIDEO. Podul de cale ferată de la Budila s-a prăbușit din cauza viiturii. Circulația trenurilor, suspendată

O parte din podul de cale ferată de la Budila s-a prăbușit în pârâul Tărlung din cauza viitorii, lăsând calea ferată suspendată. Potrivit reprezentanților ISU Brașov, este vorba despre podul de cale ferată de pe ruta Brașov – Întorsura Buzăului. Nu sunt înregistrate victime, dat fiind faptul că în momentul prăbușirii nu era traversat de nicio garnitură de tren. Circulația pe acest tronson de cale ferată este oprită la această oră.

Podul de cale ferată de la Budila era de mai multă vreme stricat și cu risc mare de prăbușire.

CFR Infrastructura informează că podul se află pe sectia CF neinteroperabilă Hărman – Intorsura Buzăului, care este administrată de un operator privat. Potrivit CFR, circulația trenurilor pe aceasta rută a fost închisă de la ora 16.00.

Calea ferată de interes local Braşov – Întorsura Buzăului a fost dată în exploatare în 1931, fiind gândită inițial să lege Braşovul de Galaţi, prin Nehoiaşu. Joncţiunea nu s-a mai realizat niciodată, dar clădirile grandioase de gări stau mărturie pentru amploarea proiectului. Pe această linie a funcţionat până acum şi cel mai lung tunel din România, prevăzut încă de la început cu gabarit de linie dublă şi electrificare.

Podul de cale ferată de la Budila. Filmat înainte și după…

Publicată de Electra Ghiza pe Sâmbătă, 30 Iunie 2018

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.