Apă albicioasă la robinet, în mai multe zone ale Braşovului. Compania Apa a pornit sursa de rezervă foraje ANIF Prejmer

Compania Apa Brașov a fost nevoită să pornească în această dimineaţă sursa de rezervă foraje de la Prejmer, din cauza ploilor abundente căzute în ultimele ore, care au afectat calitatea apei din barajul de la Săcele. De altfel, în ultimele 24 de ore, Compania a primit mai multe sesizări, din partea cetăţenilor, cu privire la aspectul apei de la robinet. 

Debitul râului Tărlung, ce alimentează acumularea de la Săcele a crescut semnificativ

Ca urmare a ploilor abundente căzute în cursul zilei de ieri, râul Târlung, ce alimentează barajul de apă și Uzina de apă Săcele, a crescut în debit foarte mult. Mai exact, debitul înregistrat a fost de 39.505 l/s, față de un debit mediu de 2.300 l/s, după cum au precizat reprezentanții Companiei Apa. Ca urmare a acestei situații, unul din parametrii de analiză ai apei, respectiv turbiditatea, a crescut semnificativ.

În acest context a fost nevoie ca în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021 să fie pornită sursa de rezervă foraje ANIF Prejmer și au fost realizate manevre tehnice în rețeaua publică.  

„Compania Apa Brașov a primit în cursul acestei dimineți mai multe reclamații legate de aspectul apei de la robinet din unele zone ale Brașovului: Onix, Griviței, 13 Decembrie, Codrii Cosminului. Cetățenii au sesizat aspectul opalescent (albicios) al apei de la robinet. Monitorizăm încontinuu această situație și luăm măsuri pentru a menține furnizarea apei potabile la standardele normale. Facem precizarea că apa furnizată de noi se încadrează în parametri, din punct de vedere microbiologic”, a transmis purtătorul de cuvânt al Companiei Apa Braşov, Alina Bălătescu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.