Strada 13 Decembrie va avea 6 benzi între pasajul CFR și giratoriul de după Coresi

Comisia de Circulație din Primăria Brașov a avizat noul proiect de extindere a străzii 13 Decembrie. Despre acest proiect se vorbește de mai mult timp și era luată în calcul varianta lărgirii arterei cu o bandă, dar potrivit versiunii finale, pe segmentul cuprins între pasajul CFR de la Făget și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Henri Condă, vor fi amenajate câte două benzi, astfel că artera va ajunge de la 4 la 6 benzi. Planul de extindere a străzii este în faza de elaborare a Studiului de Fezabilitate, document care va fi gata până la sfârșitul acestei luni. Apoi, indicatorii economici vor fi aprobați de Consiliului Local, după care se vor demara procedurile pentru stabilirea proiectantului și constructorului.

Planul de lărgire a străzii

  • De la pasajul CFR la Făget, până la strada Turnului,  strada se va extinde cu două benzi înspre parcul de la Tractorul și   se va amenaja un acces separat cu bandă de refugiu  pentru a asigura  accesul mai facil spre strada Octavian Goga. 
  • Sensul giratoriu de la Independenței va fi extins. Acesta va avea trei benzi de circulație, un diametru total de 26 m diametru. Rondul va fi mutat câțiva metri spre magazinul Lidl, iar raza acestuia va fi mărită.
  • La intersecția străzilor 13 Decembrie, Camil Petrescu și Metalurgiștilor se va amenaja un nou sens giratoriu.
  • Pe segmentul cuprins între giratoriul de la Lidl și giratoriul de la Coresi, strada 13 Decembrie se va lărgi cu câte o bandă pe fiecare sens.
  • După Complexul Comercial Coresi, până la giratoriul de la intersecția cu strada Henri Coandă, artera va fi extinsă cu două benzi, ambele pe latura dinspre noile ansambluri rezidențiale din cartierul Tractorul.   

În viitor, municipalitatea brașoveană are în plan lărgirea străzii sub pasajul CFR de la Făget, dar și a segmentului cuprins între sensul giratoriu de la str. Henri Coandă și ieșirea din oraș. În ambele situații, se caută acum soluțiile tehnice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.