Reacția Codruței Kovesi după revocarea din funcție: „Modul brutal în care se forţează modificarea legilor penale ne arată că vor protecţie“

Laura Codruța Koveși, recent revocată din funcția de procuror-șef al Direcțiai Naționale Anticorupție, printr-un ordin al președintelui Klaus Iohannis, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă organizate luni că sistemul judiciar trece printr-un moment dificil. 

„Episodul de astăzi nu este o înfrângere. Modul brutal în care se forţează modificarea legilor penale ne arată că vor protecţie pentru trecut, pentru prezent şi pentru viitor. După şase ani la conducerea Parchetului General şi cinci ani, o lună şi 24 de zile în funcţia de procuror-şef al DNA vă spun: nimic nu poate fi pus în balanţă faţă de continuarea acestei lupte. Căci această luptă este una pentru apărarea societăţii faţă de infractori periculoşi. Sistemul judiciar trece printr-un moment dificil. Toţi ştim asta, pentru că am văzut ce mai rămâne din legile penale. Am văzut cu toţii forma adoptată în Parlament în ceea ce priveşte Codul penal şi Codul de procedură penală, am făcut şi noi observaţii, a făcut şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi CSM şi, nu în ultimul rând, şi poate cel mai important, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este de bun simţ să observăm că voinţa politică în acest moment nu este pentru o Justiţie eficientă, ci este pentru o blocare a anchetelor şi pentru blocarea Justiţiei“, a spus Kovesi, în cadrul unei declaraţii de presă. 

Kovesi a adăugat că decretul de revocare lasă „un mare semn de întrebare”, respectiv problema subordonării procurorilor ministrului Justiției.  „Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare. Va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei? Nu comentez decizia CCR, însă aş vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei. Şi de aceea cred că o clarificare rămâne în continuare necesară”, a precizat ea. 

Kovesi a anunțat că de azi nu va mai lucra la DNA, însă va fi în continuare procuror. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.