Familia ajutată de o handbalistă de la Corona Brașov și-a pierdut unul dintre copii în inundațiile de la Făgăraș

Copilul luat de ape vineri la Făgăraș, după ce a căzut din căruța tatălui său face parte din familia pe care, în urmă cu patru luni, o handbalistă junioară de la Corona Brașov, și câțiva colegi de-ai să, au sprijinit-o organizând un meci caritabil de hochei.

Marian Racoțea, copilul de 5 ani luat de ape vineri este căutat și la această oră de scafandrii de la ISU Mureș și ISU Covasna. El este unul dintre cei patru copii minori care vineri se aflau în căruța tatălui lor și mergeau spre casă, când părintele, observând că apa pârâului Berivoi este prea mare, a vrut să întoarcă. Atunci, căruța s-a răstunat, iar copilul de 5 ani a fost luat de ape. Familia Racoțea este formată din șapte persoane – cei patru copii minori, cu vârste între 5 și 8 ani care vineri se aflau în căuță, tatăl, un bărbat fără un picior care își crește singur copiii, după ce soția lui a murit, și alți doi copii, instituționalizați la un centru de plasament din Ghimbav. În familia Racoțea, Marian, băiatul care a fost luat de ape, este cel mai mic.

În luna martie, handbalista juniorară a Coronei Brașov Laura Constantin, împreună cu mai mulți colegi care au urmat programul de educație nonformală GROW, implementat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC, au organizat un eveniment caritabil pentru a sprijini familia Racoțea. Handbalista aflase despre familia din Făgăraș de la mama unuia dintre prieteni. Familia trăiește în condiții precare într-o casă din cartierul Combinat din Făgăraș.

În cadrul evenimentului „The Ice Wolves“ a avut loc un meci de hochei, susținut de hocheiștii Coronei, iar din donații direct de la patinoar și biletele de intrare s-au strâns 5641 lei şi 50 de euro. Din sponsorizări au mai fost atrași 1000 de lei, plus pungi cu cadouri pentru familia Racoțea. Banii urmau să fie folosiți pentru racordarea casei la rețeaua de alimentare cu apă și amenajarea unei băi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.