FOTO. „The Ice Wolves“, evenimentul caritabil organizat cu succes de handbalistă a Coronei, va aduce apă curentă în casa unei familii din Făgăraș

Când nişte copii tare frumoşi la suflet se unesc şi pun la cale un eveniment sportiv cu scop caritabil, reuşesc să retrezească umanitatea în mulţi dintre noi şi să ne facă la finalul unei zile oarecare de martie, să ne simţim parcă mai frumoşi. Doar pentru că le-am fost alături.

Laura Constantin, împreună cu colegii ei de şcoală de la Colegiului „Emil Racoviţă”, Sara Celaro, Alexia Chiuşdea, Diana Asavei, Alexandru Ursu, Dragoş Simion şi colegi de alte licee, Miruna Bronescu (Colegiul Ioan Meşotă), Iulia Lupu (Colegiul Nicolae Titulescu) şi Cosmin Chindea şi Alexandru Grăsune (Colegiul Grigore Moisil) au organizat ca la carte evenimentul „The Ice Wolves”, acţiune în urma căreia s-au strâns 5641 lei şi 50 de euro, din donaţii direct la evenimentul de la patinoar, 1000 lei sponsorizare de la ICCO, pizza oferită de Pizza Iollo, care a fost oferită participanţilor şi pachete cu dulciuri de la Auchan Coresi, care au ajuns la toţi copilaşii prezenţi pe gheaţă. Pe lângă sponsorizările în bani, evenimentul a strâns şi pungi întregi de cadouri pentru familia Racoţea, formată dintr-un tată care îşi creşte singur cei patru copilaşi, după ce mama lor a murit din cauza unei boli incurabile.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”237″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

„Sunt fericită că acum se poate face racordarea la apă şi că le putem amenaja o baie”

Laura Constantin, handbalistă junioară la clubul Corona Braşov, şi liderul echipei de liceeni care a organizat evenimentul „The Ice Wolves” a spus la finalul evenimetului că este extrem de fericită că totul a ieşit aşa cum şi-a dorit şi că acum pot demara lucrările de racordare a casei în care locuieşte familia Racoţea, la reţeaua de apă. „Sunt tare fericită că totul a ieşit cum ne-am dorit. Am strâns ceva bănuţi cu care vom racorda casa lor la apă şi le vom amenaja şi o baie unde să se poată spăla, pentru că aceasta a fost principala dorinţă a tatălui, să poată să îi spele pe copilaşi în casă. Ei până acum nu aveau apă curentă şi le era foarte greu, tatăl lor cărând de la distanţă apa de care aveau nevoie. Acest lucru era foarte dificil pentru el, pentru că, aşa cum am mai spus, tatăl are un picior amputat”, a spus Laura Constantin.

Copiii familiei Racoțea au făcut un popas la locul de joacă din Parcul Tractorul

Nicoleta, Ion, Marian şi Ştefan, copiii lui Cornel Racoţea au fost prezenţi la evenimentul organizat sâmbătă, însă au intrat în patinoar abia după ce au încercat locul de joacă din faţa intrării. „Sunt copii, n-ai ce face, trebuie să se şi joace….”, a spus el privindu-i cu zâmbet pe faţă. „E greu dacă se murdăresc pentru că stăm prost cu apa, din păcate. Dar ştiu că nu îi pot opri…”, a adăugat el. Întrebaţi ce îşi doresc cel mai mult să aibă şi nu au, micuţii au spus aproape la unison „O bicicleeeetă!”. Ceea ce s-a şi întâmplat, un părinte inimos din Braşov, care a aflat de caz după mediatizarea lui, a adus în dar o bicicletă şi o trotinetă, de care micuţii au fost extrem de încântaţi.

Două echipe de juniori şi seniorii Coronei au jucat un meci demostrativ.Pe gheață s-a aflat și căpitanul echipei naționale de hochei a României

Două echipe de hocheişti juniori, antrenate de Mircea Ciobotaru şi Evgheni Pisarenko şi Roberto Gliga de la echipa de seniori a Coronei, au fost prezenţi sâmbătă pe gheaţa patinoarului pentru a susţine cauza. În cadrul evenimentului, oameni din public au putut intra pe gheaţă să ia autografe şi să patineze alături de hocheişti „M-am bucurat foarte tare că Roberto Gliga care este şi căpitanul echipei naţionale, a fost alături de noi. Le mulţumim celor de la hochei şi preşedintelui secţiei, Emilian Cernica pentru că ne-au susţinut în organizare. A însemnat mult să avem parte de patinoar şi să avem alături atâţia hocheişti de la club”, a spus Laura.

La puțin timp după eveniment, Laura a intrat pe teren și a câștigat, împreună cu colegele de la Corona, meciul împotriva lui Dinamo

Chiar dacă aveau meci de la ora 15.00, junioarele III de la clubul Corona, împreună cu antrenoatrea Mihaela Seifer Ciobotaru, au fost prezente la patinoar pentru a o susţine pe Laura. „Nu puteam lipsi. Suntem o echipă şi ne susţinem unii pe alţii nu doar în sport ci în tot ceea ce facem. Această echipă este extrem de unită şi sunt mândră că şi Laura face parte din ea”, a spus antrenoarea junioarelor. Deşi a fost toată ziua prinsă cu evenimentul, Laura a fost la ora 15.00 pe teren alături de colege şi a câştigat împreună cu ele meciul cu Dinamo Braşov.

Cel mai mare eveniment din istoria GROW

Evenimentul caritabil „The Ice Wolves” a fost organizat prin programul GROW, care este un program de educaţie nonformală organizat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC. GROW se concetrează asupra tinerilor liceeni acesta desfaşurându-se în sesiuni ţinute de traineri internaţionali ce urmăresc să îndrume adolescenţii înspre tainele dezvoltării personale, teamworkului şi ale lidershipului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.