Guvernul a alocat doar 62% din sumele solicitate de Prefectura Brașov pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. Prefectul spune că „e bine”

Guvernul alocă județului Brașov 6,5 milioane de lei pentru acoperirea pagubelor cauzate de ploile abundente și de inundațiile din ultima perioadă. Suma reprezintă aproape 60% din ceea ce a solicitat Instituția Prefectului, în urma evaluărilor din teren.

2,714 milioane lei vor merge la Consiliul Județean Brașov, 1,660 milioane lei la Tărlungeni, 1,165 lei la Vama Buzăului.

Amintim că, în urma evaluării efectuate de comisiile mixte constituite cu acest scop, în baza Ordinului Prefectului nr. 553/05.07.2018, s-a solicitat suma totală de 10,549.700 lei pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

„Suma aprobată de Guvern reprezintă peste 62% din banii solicitați de noi, ceea ce este bine. Cele mai importante sume au fost alocate Consiliului Județean Brașov, care are în administrare destul de multe obiective deteriorate din punct de vedere al infrastructurii, precum drumuri, poduri și podețe, pentru comuna Vama Buzăului, unde sunt obiective care necesită lucrări de reparații de urgență, pentru comuna Tărlungeni, unde două obiective afectate grav. De asemenea,  alte 10 localități au primit finanțarea pe diverse sume, bani cu care se poate interveni la obiectivele afectate de inundații. Am convingerea că banii care ni se pun la dispoziție de către Guvern, în sumă semnificativă, vor fi bine gospodăriți astfel încât să fie refăcută infrastructura deteriorată”, a declarat prefectul Rasaliu Marian Iulian.

Despre podul de la Comăna, care face obiectul unei alocări separate, tot printr-o Hotărâre de Guvern, nicio veste încă. 

În ședința de Guvern din data de 24 iulie 2018 s-a aprobat, printr-o hotărâre, alocarea sumei de 212,15 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate din 28 de judeţe, ca urmare a cantităţilor foarte mari de precipitaţii care au generat inundaţii, alunecări de teren, au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele şi malurile de apărare, structura drumurilor judeţene, a drumurilor comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.