Studiu al Băncii Mondiale. Spitale și policlinici moderne: prioritatea zero a brașovenilor. Aeroportul nu este în top  

 Banca Mondială a prezentat joi, la Brașov, în timpul ședinței de plen a Consiliului Local câteva cercetări ce fac parte din acordul de asistență încheiat cu Primăria în urmă cu 4 luni, datele obținute din aceste studii urmând să fie folosite pentru strategia de dezvoltare Zonei Metropolitane. Din datele obținute rezultă că brașovenii din zona metropolitană consideră că prioritate pentru dezvoltarea zonei sunt investițiile în sistemul de sănătate, în locurile de muncă și sistemul de educație. 

Pentru început, pentru obține date relevante în vederea stabilirii investițiilor prioritare, Banca Mondială a comandat un sondaj, intervievați fiind locuitorii din Zona Metropolitană Brașov.

Sursa: Banca Mondiala

Oamenii au fost rugați să precizeze care sunt cele mai importante măsuri pentru dezvoltarea comunității, fiecare dintre ele primind un punctaj de la 1 la 10.

Pe primul loc, cu o medie a notelor de 8,5 a fost modernizarea infrastructurii de sănătate.

„Top 3” este completat de „crearea de noi locuri de muncă” (punctaj mediu – 8,4) și modernizarea infrastructurii educaționale (8,4 puncte). Printre prioritățile definite de locuitori mai sunt modernizarea infrastructurii educaționale, investiții în infrastructura de servicii sociale, reabilitarea clădirilor istorice sau îmbunătățirea sistemului de transport public. În schimb, pe această listă nu se regăsește Aeroportul Brașov.

 Măsurile de dezvoltare au făcut și obiectul unei cercetări în rândul specialiștilor din Primărie și din Asociația de Dezvoltare Comunitară a Zonei Metropolitane. Aceștia consideră că principalele priorități ar trebui să fie  îmbunătățirea a mobilității în interiorul zonei metropolitane  (străzi, pasaje, transport public, parcări, biciclete etc.) – 9,64 puncte, din 10 posibile, susținerea activităților de cercetare și inovare (parcuri inovative, industrii creative) – 9,15 puncte,  dezvoltarea infrastructurii turistice, culturale și de recreere inclusiv infrastructură sportivă, domeniu schiabil, zone verzi – 8,78 puncte. Nici din răspunsurile specialiștilor din Primărie și din Asociația de Dezvoltare Comunitară a Zonei Metropolitane Brașov nu rezultă că aeroportul ar reprezenta o prioritate.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.