Intersecția de la intersecția 13 Decembrie – Independenței, mult prea îngustă și pentru șoferi, și pentru pietoni   

În ultima ședință a Comisiei de Circulație din Primăria Brașov, a fost prezentat un studiu de  trafic pentru strada 13 Decembrie, document din care reiese că punctul critic al acestei artere este zona intersecției de la magazinul Lidl.

Astfel, potrivit documentului amintit,  „zebra” de la intersecția străzilor 13 Decembrie și Independenței este folosită de pietoni, în medie 20 din 60 de minute.  

De asemenea, în sensul giratoriu de la intersecția 13 Decembrie – Independenței – Turnului,  valorile de trafic sunt depășite cu 29 %, ceea ce duce la întârzieri medii de 47 de secunde. Mai exact, aici șoferii stau mai mult cu aproape un minut în intersecție decât timpul calculat.  

În ședința Comisiei de circulație au fost prezentate câteva variante pentru rezolvarea problemelor de pe strada 13 Decembrie: 

  • Lărgirea străzii 13 Decembrie pe sectorul pasajul CFR – strada Henri Coandă. Autorii studiului de trafic susțin că o astfel de măsură ar îmbunătăți într-o măsură semnificativă traficul pe strada 13 Decembrie, dar efectele pe strada Independenței vor fi mai mici.
  • Construirea unui  pasaj la intersecția de la Lidl: pe acesta vor circula mașinile de pe 13 Decembrie. Pe sub el vor fi amenajate artere de acces pentru  străzile Independenței și Turnului.   
  • Construirea pasajului de la Sala Sporturilor.
  • Realizarea unei alt drum de legătură cu localitatea Sânpetru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.