Italienii de la Menarinibus, favoriți pentru contractul de livrare a noilor autobuze pentru RATBV

Producătorul italian Menarinibus este favorit la câștigarea contractului de livrare a 105 autobuze pentru operatorul de transport public din Brașov, RATBV. 

Respectivele autobuze, propuse RATBv, sunt produse după un concept, proiect şi design Menarini, având componente ale unor producători din Uniunea Europeană. Toate componentele principale (motor, cutie viteze, punţi, frâne, direcţie, suspensie etc.) sunt fabricate de întreprinderi de profil din Uniunea Europeană: motorul autobuzelor Menarinibus Citymood este de concepţie şi producţie italiană, iar cutia de viteze şi punţile sunt furnizate de producătorul german ZF, au precizat reprezentanții RATBV. De menţionat faptul că autobuzele vor fi asamblate în Turcia, de către firma Karsan. Autobuze Menarinibus Citymood au mai fost furnizate şi se află în exploatare în mai multe oraşe importante din Italia, precum Genova, Bologna, Trieste, Modena etc.

În acest moment, licitația pentru achiziţia celor 105 autobuze a parcurs procedura de evaluare a ofertelor şi s-a stabilit care este cea mai avantajoasă, urmând ca în perioada următoare să se parcurgă etapele referitoare la eventualele contestaţii şi, ulterior, semnarea şi punerea în executare a contractului.

Reamintim că RATBV SA derulează în prezent o procedură de achiziţie a 105 autobuze diesel EURO 6, prin intermediul unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în valoare de circa 25 de milioane de euro. La această licitaţie s-au prezentat patru oferte, iar în urma evaluărilor efectuate s-a constatat că oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico – economic este cea referitoare la autobuzele Menarinibus (Italia), model Citymood.         

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.