Poliția Rutieră a amendat Primăria Brașov pentru sensurile duble din Șchei

Poliția Rutieră a amendat Primăria Brașov, după ce administrația locală a decis, în baza unei hotărâri a Comisiei de Circulație, să reintroducă sensul dublu pe străzile Traian Moșoiu, Piatra Mare, Cetinii și Zarand din cartierul Șchei.

Poliția Rutieră a cerut în luna aprilie, introducerea sensului unic pe cele patru străzi, răspunzând astfel unei cereri venite de la un ONG. Oamenii din zonă au reacționat rapid și au înregistrat și o petiție la Primăria, prin care au cerut Municipalității să revină la situația inițială, cu sensuri duble pe acele străzi.

Pe 23 mai, primarul Brașovului a cerut, în Comisia de Circulație, revenirea la sensurile duble, până la realizarea unui studiu de trafic în Centrul istoric, pe care Municipalitatea l-a comandat. Solicitarea a fost aprobată și cu avizul unui reprezentant din Biroul rutier din cadrul Poliției Municipiului Brașov.
Studiul de trafic despre care vorbește Primăria Brașov urmează să cuprindă și o analiză a circulației  pentru tot centrul istoric și cartierul Șchei, de la Casa Armatei până la Pietrele lui Solomon.  

Având în vedere că Municipalitatea a revenit la sensul dublu pe străzile din Șchei, care au lățimea mai mică decât cea prevăzută în normative, Poliția Rutieră a amendat Primăria, cu 3.045 de lei, pentru că aceasta a desființat semnalizarea rutieră cu privire la sensurile unice și a instalat indicatoare cu sistem de priorități, care permite circulația în ambele sensuri.

Procesul verbal a fost înregistrat la Direcția Fiscală a municipiului Brașov pe data de 3 iulie. Acest proces verbal a fost întocmit „în lipsă“ pe 25 iunie, la ora 20.00. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.