Comisia de Circulație din Primăria Brașov pregătește o nouă sistematizare a traficului rutier din Șchei: sens unic pe str. Traian Moșoiu, sens dublu pe str. Piatra Mare

Resistematizarea circulației din cartierul Șchei, solicitată de Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brașov, la propunerea Asociației Salvați Circulația în Șcheii Brașovului, care a reprezentat interesele investitorului din proiectul imobiliar American Dream va fi reanalizată de Comisia de Circulație. Ședința are loc pe 23 mai, pe ordinea de zi fiind o adresă a locuitorilor  zonei Șchei, care solicită reanalizarea trecerii circulației de la dublu sens la sens unic pe străzile General Traian Moşoiu, Zarand, Cetinii şi Piatra Mare. 

În acest moment, se poate urca numai pe strada Traian Moşoiu şi se poate coborî numai pe strada Piatra Mare, iar purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea,  a anunțat „se va lua în discuție doar posibilitatea sensului dublu doar pe strada Piatra Mare, dar pe Traian Moșoiu va rămâne sens unic”.

Instituirea sensurilor unice pe străzile Piatra Mare și General Traian Moșoiu  i-a nemulțumit pe brașovenii care locuiesc în zonă, care au depus mai multe adrese la Primăria Brașov. Nici dezvoltatorii imobiliari nu au fost încântați de idee, pe pagina de Facebook a proiectului American Dream fiind anunțat faptul că „proiectul nostru funcționa mai bine cu «dublu sens», noi având ieșire la 3 străzi: Cetinii, Podul lui Grid și Piatra Mare”.

De altfel, dezvoltatorii imobiliari au precizat că Asociația Salvați Circulația în Șcheii Brașovului a promis o sistematizare mult mai amplă a zonei, care să permită  accesul tuturor șcheienilor spre  si dinspre Drumul Poenii, demers în care urma a fi ajutată de un anume Valeriu Stănescu. „Promisiunile domnului Stănescu și ale Asociației Salvați Circulația în Scheii Brașovului, nu s-au concretizat, motiv pentru care American Dream a dat în judecată asociația, pentru a elibera sediul ce le-a fost pus la dispoziție”, se arată în postarea dezvoltatorului imobiliar. 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.