VIDEO. 30 de turiști, blocați la Cheile Râșnoavei, din cauza unui drum care trebuia să fie gata la sfârșitul lui iunie

Aproximativ 30 de turiști au rămas blocați la o pensiune din zona Cheilor Râșnoavei, după ce mai multe podețe de pe drumul de acces spre oraș au fost luate de ape.

Drumul de acces era în pline lucrări, când apa a afectat trei dintre podețe. Turiștii, care au ajuns la pensiune cu mașinile personale, nu au mai avut pe unde să se întoarcă, după ce au pornit ploile.

Calea de acces care a fost ruptă de ape este Cheișoara, un drum forestier din Valea Neagră, aflat acum în plin șantier. Potrivit gazetaderasnov.ro, drumul este în curs de asfaltare pe 2 kilometri, lucrările în valoare de 1.402.000 lei, fiind realizate de Ocolul Silvic din Râșnov. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în 2 mai, iar constructorul ar fi trebuit să termine lucrările în 55 de zile, adică pe 26 iunie.  Proiectul prevedea refacerea structurii carosabile, până la nivelul de asfalt, dar şi refacerea a 5 podeţe dalare, cu o deschidere de 7,5 metri, și a 4 podeţe tubulare.

Edilii din Râşnov anunţau în primăvara acestui an că au în plan corelarea acestui proiect cu cel care vizează asfaltarea drumului către Cheile Râșnoavei, o arteră care deservește una dintre principalele atracţii turistice ale orașului. 

Termenul inițial nu s-a respectat, motivele fiind legate, în principal, de vremea nefavorabilă, după cum spun au precizat râșnovene.

În zonă se intervine acum pentru drenarea apei. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.