FOTO&VIDEO. Străzile din Șchei, inundate din nou. Viceprimarul Brașovului: „Dezvoltările imobiliare nu au nicio legătură“

Inundațiile nu au ocolit nici de această dată cartierul Șchei, care pe lângă problemele obișnuite legate de sistemul de scurgere a apelor pluviale, se confruntă azi și cu probleme legate de blocarea albiei pârâului Graft. 

UPDATE 13.00 – Echipele de intervenție, atât cele de la ISU, cât și cele de la Compania Apa caută o soluție pentru a debloca intrarea în subteran a pârâului Graft, pentru că nu reușesc să scoată aluviunile prinse în grătar.  
Între timp, oamenii încearcă să împiedice apele de pe străzi să le intre în curte. Totuși, nivelul apei este în scădere și de pe străzi și în albia pârâului. 

UPDATE 12.40 – în Șchei, la Podu Crețului a ajuns și viceprimarul Laszlo Barabas, care venit în zonă direct de la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Imnului Național.  În prezent, echipele de intervenție analizează situația, în condițiile în care gura de intrare în subteran a pârâului este în continuare blocată.  Între timp, apele se scurg pe străzi, după ce s-a săpat o breșă lângă intrarea în subteran a pârâului. 

În cartier este o motopompă pregătită de intervenție.

 

UPDATE 11.45 – Potrivit viceprimarului municipiului Brașov, Laszlo Barabas (fost director SGA Brașov), la orele prânzului, echipele de intervenție erau încă în teren și lucrau pentru deblocarea intrării în subteran a pârâului Graft, în zona Podul Crețului. Pe de altă parte întrebat dacă este vreo legătură cu construcțiile noi din cartier, viceprimarul a precizat că această inundație nu are legătură cu dezvoltările imobiliare din zonă. 

 

Străzile din Șchei au fost inundate de ape în această dimineață, după ce intrarea în subteran a pârâului a fost blocată de aluviuni și de pietrele de mari dimensiuni, în zona Podul Crețului nr. 106. 

Șchei – ora 12.00

Acest lucru a făcut ca apa pârâului să se scurgă direct pe străzi, iar împreună cu apa de ploaie care nu reusește să fie preluată de sistemul subdimensionat de scurgere, să dea din nou o imagine „venețiană“ a Șcheiului. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.