Două românce încheie prima seară de concurs a „Cerbului de Aur“

Dora Gaitanovici (România) și Raluca Blejuşcă (România) sunt cele două concurente care vor închide concursul din prima seară, cu piesele „Reflection”, respectiv „Cântecul din noi”. Între ele va intra în scenă și Dinaya (Kazakhstan), cu piesa „Ljublju”.

Dora Gaitanovici s-a remarcat în concursul Eurovision 2018 unde a ajuns în finală. Artista studiază pian, saxofon, canto şi este pasionata de jazz, blues, rock, de muzica clasica dar şi de cea folclorica. Elevă la Colegiul National „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, Dora îşi propune să urmeze cursurile Universităţii de Muzică.

Raluca Blejușcă, cunoscută din trupa Angels, revine pe scena muzicală, la Cerbul de Aur, după o pauză de 13 ani, cântând o piesă compusă alături de Adrian Stavian, „Cântecul din noi“. În cei 13 ani de când s-a retras de pe scena muzicală, Raluca s-a căsătorit și are 5 copii. 

18 artiști pe scena din Piața Sfatului. Lista de concurs conține calupuri de câte 3 piese proprii și 3 românești

În prima seară de concurs a festivalului,  cei 18 artişti înscrişi în competiţie urcă pe uriaşa scenă din Piaţa Sfatului, pentru a interpreta una dintre melodiile din concurs.   Prima seară de concurs se va deschide cu celebra piesă românească „Of, inimioară”, în interpretarea lui Kelly Joyce din Franţa, prima în concurs, conform tragerii la sorţi de duminică, 26 august.  După Kelly, Antonia Gigovska din Macedonia ne va cânta „Cât de frumoasă eşti”, urmată de Karl William Lund (Marea Britanie), cu piesa „Vino mai aproape”.

Amaliya Margaryan (Armenia), Ovidiu Anton (România) şi Tiziana Camelin (Italia) vor interpreta, în prima seară de concurs: „Waiting for the sun”, „Moment of silence”, respectiv „Quando una stella muore”. 

Următoarea serie de piese româneşti îi are ca protagonişti pe John Karayiannis din Cipru, care va cânta „Timpul”, pe Inis Neziri din Albania cu „Dau viaţa mea pentru o iubire” şi pe Basti din San Marino, care a ales fără ezitare „Tu nu vezi cerul”. 

Seara de concurs va continua cu piesele „Goodbye Philadelphia” în interpretarea belgianului Olivier Kaye, „Trouble maker” cântată de Omer Netzer din Israel şi „Mâinile sus” a Lidiei Isac din Republica Moldova.

„Iubirea schimbă tot” va cânta Jorge Gonzalez din Spania, admirator înflăcărat al Andrei, după cum a mărturisit la conferinţa de presă. Italianul Damiano Borgi intră în concurs cu piesa „Dincolo de nori”, iar irlandezul Ryan O’Shaughnessy, cu „Noi ne potrivim”, care i-a dat mari bătăi de cap. 

Dora Gaitanovici (România), Dinaya (Kazakhstan) şi Raluca Blejuşcă (România) vor închide concursul din prima seară, cu piesele „Reflection”, „Ljublju”, respectiv „Cântecul din noi”.

**

Este seara în care intră şi juriul în scenă. Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România) sunt cei vor decide câştigătorii ediţiei din acest an a Festivalului Concurs Internaţional Cerbul de Aur.

Este seara în care intră şi juriul în scenă. Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România) sunt cei vor decide câştigătorii ediţiei din acest an a Festivalului Concurs Internaţional Cerbul de Aur.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.