Facebook își cere scuze utilizatorilor. O eroare din sistemele sale a dus la ștergerea unor postări și marcarea incorectă ca spam

Facebook iși cere scuze utilizatorilor săi după ce o eroare apărută joi în sistemele automatizate ale rețelei au dus la dispariția unor postări, o parte dintre acestea fiind marcate, în mod eronat, ca fiind spam. Mulți români s-au plâns joi că postările lor au dispărut, dar la fel s-a întâmplat și în multe alte țări, cum ar fi Marea Britanie sau Franța. Compania spune că va rezolva cât de curând problema.

Utilizatorii au arătat că postările au dispărut la doar câteva minute după publicare. Mulți s-au întrebat dacă acest lucru nu s-a întâmplat din cauza unor „armate de troli” care dau Report la diverse lucruri.

„O eroare ne-a afectat astăzi sistemele automatizate, ceea ce a însemnat că unele postări au fost, în mod incorect, marcate ca fiind spam. Am identificat și soluția pe care o vom aplica pentru a rezolva problema. Ne cerem scuze tuturor celor afectați”, a fost mesajul transmis de Facebook. 

De precizat că Facebook face schimbări la algoritmii de identificare a știrilor false și a dezinformărilor, astfel că erori probabil că vor mai apărea, fiind vorba de multe modificări.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.