Salvamontişii din Braşov şi Sibiu, intervenţie delicată în Munţii Făgăraş. Ambulanţa nu poate urca, elicopterul SMURD nu poate ateriza

O echipă de salvatori montani din cadrul structurilor Salvamont Sibiu şi Braşov intervine în zona cabanei Turnuri din Munţii Făgăraş, pentru a acorda primul ajutor medical unei persoane care prezintă afecţiuni la nivelul picioarelor şi pentru a o transporta până la o ambulanţă.

„A fost solicitată şi intervenţia unui elicopter SMURD de la baza din Tg. Mureş, pentru preluarea bolnavului, dar vremea foarte rea nu permite apropierea aparatului de zona montană. Salvamontiştii vor coborî victima pe cale terestră, dar zona este deosebit de dificilă, iar poteca turistică este afectată de ploile din ultima vreme”, au informat reprezentanţii Salvamont România.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, operaţiunea va fi de durată, traseul fiind deosebit de dificil, întrucât poteca turistică este afectată de ploile din ultima vreme.  Potrivit news.ro, persoana care are nevoie de îngrjiri medicale este chiar cabanierul de la Turnuri. 

Cabana Turnuri, din Munţii Făgăraş se află a o altitudine de peste 1.520 de metri, pe malul estic al Văii Podragului, pe mica terasă glaciară de sub Turnurile Podragului, la limita de sus a pădurii de molid. cabana este dăpost intermediar pe traseul dintre oraşul Victoria şi Cabana Podragu, care, în timpul iernii nu poate fi parcurs, în mod obişnuit, într-o singură zi. Ca atare, accesul la cabană se face din cătunul Sumerna sau oraşul Victoria şi de la cabana Podragu. Vara, cabana este accesibilă şi direct din Oraşul Victoria pe traseul Oraşul Victoria – La Şipot – Cabana Turnuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.