Școala gimnazială nr. 30 din Brașov se extinde cu un corp nou de clădire

Şcoala gimnazială nr. 30, de pe str. 1 Decembrie 1918 va fi extinsă cu încă un corp de clădire, pentru a putea răspunde solicitărilor venite din partea familiilor cu copii care locuiesc în zona Tractorul.
 
Conform indicatorilor tehnico-economici, prin realizarea acestei investiţii actuala clădire a şcolii se va extinde cu un corp independent, între actualul imobil şi sala de sport. Extinderea va avea regimul de înălțime P+2E (parter şi două
etaje), suprafaţa construită de 420,40 metri pătraţi şi suprafaţa desfăşurată de 1261,20 metri pătraţi. În corpul nou vor fi 22 săli de clasă, un spaţiu tehnic, un cabinet medical şi o zonă de recepţie sau festivităţi la parter, câte două grupuri sanitere fete, băieţi şi personae cu dizabilităţi. Prin corpul nou se doreşte şi realizarea unui acces direct în sala de sport.

Proiectul de extindere se află, în prezent, în stadiul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, în ședința de miercuri a Consiliului Local. 
 
Şcoala Gimnazială de pe str. 1 Decembrie nr. 4, este o unitate şcolară cu clădire cu regim de înălţime D+P+2E (două etaje), pusă în funcţiune în anul 1980. Şcoala are o suprafaţă construită de 1.064 metri pătraţi în prezent. Numărul de elevi din planul de şcolarizare depăşeste capacitatea oferită de numărul sălilor de clasă existent, iar din punct de vedere al normelor PSI în vigoare, imobilul necesită implementarea măsurilor obligatorii pentru prevenirea şi stingerea incendiilor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.