FOTO. „Cerbul de Aur“ 2018. Piața Sfatului din Brașov, complet schimbată în doar câteva zile

Cu o săptămână înainte de începerea unei noi ediții a Festivalului „Cerbul de Aur“, reluat după o pauză de nouă ani, Piața Sfatului din Brașov a intrat în șantier, pentru amenajarea scenei și a tribunelor pentru spectatori. 

Intrați sâmbătă pe șantier, muncitorii care amenajează Piața Sfatului lucrează acum la foc continuu, pentru a termina în timp util lucrările. De altfel, termenul este strâns, pentru că până în prima zi a festivalului, adică pe  29 august, trebuie să fie terminate gradenele, montată scena, inclusiv sisteme de sonorizare și de lumini.

Până în această marți seară, au fost montate o mare parte din tribunele din spate, iar la scena s-a ajuns la stadiul instalării stâlpilor care vor susține acoperișul. De asemenea, tot acum se lucrează și în zona centrală a pieței, inclusiv la platforma care se va realiza în jurul fântânii arteziene. 

Desfăşurat în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, în anul Centenarului României şi semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul „Cerbul de Aur“ va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar şi evenimente adiacente.

Ediţia aniversară debutează pe 29 august, cu o seară de gală dedicată artiştilor care au marcat evenimentul de la Braşov, primul şi cel mai mare Festival Internaţional de interpretare din România.  Prima seară, preyentată de Aurelian Temișan și Ilinca Avram, este o sărbătoare a laureaţilor Festivalului, de la Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Corina Chiriac sau Răzvan Krivach. 
Pe 29 august, publicul din Piaţa Sfatului şi telespectatorii TVR se vor reîntâlni cu piesele rămase în memoria Festivalului, organizatorii pregătind un potpuriu cu melodiile care le-au adus artiștilor premii la Festival: „Say something”, „Dau viaţa mea pentru o iubire”, „Cerul”, „Of, inimioară”, „Spune-mi”, „Inimă, nu fi de piatră”, „Je t’aime” sau „Noapte caldă”. 
 
În prima seară vor susţine recitaluri Gigliola Cinquetti – câştigătoare marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 şi invitată la a doua ediţie a Cerbului de Aur, în anul 1969, Andra – laureată a ediţiei din 2005, interpretul de fado Paulo Braganza şi trupa The Humans.
 
Anul acesta, la jumătate de veac de la prima ediţie a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor susţine recitaluri și Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, James Blunt, Amy Macdonald, Eleni Foureira, Edvin Marton și vedeta Galei, Nicole Scherzinger.
 
Secţiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagonişti. Artişti din 15 ţări vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.