Unitatea Medico-Socială de la Sânpetru a rămas fără bani de salarii. CJ Brașov a folosit excedentul bugetar din 2017, ca să rezolve problema imediată

Unitatea Medico-Socială de la Sânpetru a rămas fără fonduri pentru plata salariilor personalului. Pentru a nu-i lăsa pe angajați fără venituri, Consiliul Județean a aprobat joi o hotărâre prin care majorează bugetul unității cu 860.000 de lei pentru salariile medicilor și ale asistenților medicali.

Banii au fost „tăiați“ de la capitolul Investiții, după cum susține președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. Potrivit documentelor ce însoțesc proiectul de hotărâre, banii sunt repartizați din excedentul bugetar al Consiliului Județean, pe anul 2017. 

„La Unitatea Medico-Socială de la Sânpetru avem o situație destul de delicată, pentru că acolo nu mai există bani pentru plata salariilor. Încă de la începutul anului nu am primit suma întreagă de care era nevoie. Conform legii, putem aloca fondurile necesare acoperirii cheltuielilor de personal, iar în semn de solidaritate față de angajații de la Sânpetru, am decis să alocăm aceste sume, astfel încât să nu existe probleme cu încasarea salariilor, de către medicii și asistentele de acolo“, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Bugetul pentru plata personalului medical de la Unitatea Medico-Socială de la Sânpetru se ridică în acest an la 1,24 milioane lei. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a alocat la începutul anului mai puțin de jumătate din sumă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.