Aproape 700 de cereri în așteptare pentru un loc în creșele din Brașov

Serviciul Public de Administrare Creșe (SPAC) Brașov a anunțat că nu poate onora în anul școlar 1 septembrie 2018 – 31 iulie 2018 toate cererile depuse de părinții din Brașov. Anul acesta, în cele 8 creșe brașovene sunt disponibile 805 locuri, iar pentru ocuparea lor s-au depus  1.457 de cereri, dintre care  765 nu au putut fi onorate. Pentru a putea rezolva problema, SPAC a anunțat că va face o selecție a dosarelor,  în aprobarea dosarului fiind luată în calcul data depunerii acestuia şi planul de şcolarizare aprobat.

Promisiuni pentru anii următori: încă 140 de locuri, în 2 creșe 

Pe de altă parte, reprezentanții serviciului au anunțat că la nivelul muncipalității brașovene a fost luată decizia construirii de noi creșe. 

Una dintre ele, cu o capacitate de 80 de locuri se va construi în cartierul Astra, pe strada Apollo, iar cealaltă, de 60 de locuri va fi amenajată pe strada Turnului din Cartierul Tractorul.   

Pentru creșa din Astra este în curs de finalizare documentația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție, valoarea investiției fiind estimată la suma de 10,213 milioane lei cu TVA. De altfel, în imobilul de pe strada Apollo se va muta și sediul administrativ al Serviciului Public Administrare Creșe. 

Proiectul celeilalte creșe,  de pe strada Turnului, se află în faza finalizării temei de proiectare şi iniţializarea procedurii de achiziţie publică pentru realizarea studiului de fezabilitate.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.