Consiliul Județean are două oferte pentru noile construcții de la Aeroportul Brașov-Ghimbav. Una dintre firme este deja pe șantier

Consiliul Județean Brașov are de ales între două oferte, pentru a desemna constructorul care se va ocupa de cea de a treia etapă a construirii Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. Evaluarea acestora va dura aproximativ trei luni, după cum apreciază președintele CJ Brașov, Adrian Veștea. 

În perioada de depunere a ofertelor, între 27 iulie – 3 septembrie, au fost mai multe companii interesate de acest contract estimat la 28.632.566 lei fără TVA, iar COnsiliul Județean Brașov a răspuns la 11 cereri de clarificări privind documentația de atribuire. 

În final, cele două oferte înscrise au fost depuse de:

  • SC Construcții SA Sibiu – cu doi subcontractanți (SC Consitrans SRL București și SC Elecktra Invest SRL București), și două firme susținătoare (Societatea de Constructii Napoca SA Cluj-Napoca și SC Protelco SA Câmpina);
  • SC PORR Construct SRL – cu o firmă susținătoate (SC Eurocerad International SRL București), și cinci firme subcontractante (SC Eurocerad International SRL București, SC Tiab SA București, SC Helinick SRL București, SC Promek Tools SRL, comuna Bascov și SC Protelco SA Câmpina);

Etapa a treia de execuție a Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav presupune proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru nouă obiecte. Este vorba despre: Clădire energetică; Remiza PSI; Posturi control acces; Gospodărie de apă; Parcare auto + drum acces terminal – DJ 103C; Drumuri tehnologice interioare; Împrejmuiri și porți; Rețele interioare în aeroport; Platforma antisuflu.

„Vrem să facem o evaluare rapidă, însă extrem de riguroasă a ofertelor, astfel încât să putem intra în faza de proiectare a celor nouă obiecte şi anul viitor să demarăm lucrările de construcții și instalații. Ne dorim să finalizăm și această licitație fără să avem contestații, de aceea contăm pe sprijinul experților pe care i-am cooptat în comisia de evaluare a ofertelor”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veştea.

**

Una dintre firmele care a depus, în calitate de lider de asociere, oferta pentru această etapă a aeroportului este aceeași care a semnat, în luna iunie, contractul pentru suprafețele de mișcare ale aeroportului. Este vorba despre firma PORR COntruct București, cea care a câștigat licitația pentru realizarea această parte a obiectivului, pentru suma de 26.581.072,28 lei la care se adaugă TVA în valoare de 5.050.403,73 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.