Din 15 octombrie, Compania Apa majorează tarifele pentru apă şi canalizare. Brașovul va urca 8 locuri în topul județelor cu cele mai mari prețuri

Din 15 octombrie se vor majora tarifele la apă şi canalizare cu 20 de bani. „Modificarea tarifelor are la bază ajustarea lor cu inflaţia, impusă prin prevederile contractelor de împrumut încheiate cu BERD şi de finanţare cu UE pentru realizarea de investiţii în domeniu. Astfel, în contractul de împrumut se stipulează că «fiecare tarif va fi majorat în funcţie de indicele de inflaţie imediat după (şi în orice caz, nu mai târziu de 1 ianuarie  sau 1 iulie, după caz, a fiecărui An Financiar) o majorare cumulată de peste 3% a indicelui ratei inflaţiei faţă de data la care majorarea anterioară a tarifului a avut loc»”, a anunțat conducerea Companiei Apa, motivând decizia de majorare a tarifelor. 
 
 Noile tarife practicate de Compania Apa sunt următoarele:
*  apă potabilă: de la 4,05 lei/ mc la 4,17 lei/mc (majorare cu 12 bani/ mc, din 15 octombrie)
*  canalizare-epurare ape uzate: de la 3,06 lei/ mc la 3,14 lei/ mc (majorare cu 8 bani/ mc, din 15 octombrie)
 
Tarifele conţin TVA în cotă de 9% pentru apă potabilă  şi 19% pentru canalizare – epurare ape uzate. 
Practic, pentru un metru cub de apă şi canalizare, braşovenii vor plătim în total 7,31 lei. 
 
„Înainte de majorare, tarifele practicate de Compania Apa Braşov se situau, conform ANRSC, pe locul 30, la nivel naţional, adică printre cele mai mici în domeniu. După majorare, se vor afla pe locul 22. Tarifele sunt avizate de către ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare  pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice) şi au fost aprobate de ADIDAJ.Bv (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Apei din judeţul Braşov), adică de toate autorităţile locale afiliate asociaţiei prin hotărârea nr. 57 din data de 26.09.2018”, a mai anunţat Compania Apa. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.