Estimarea Consiliului Județean Brașov: modernizarea Corpului B al Spitalului Județean ar putea fi gata înainte de termen

Începute în una iunie a anului trecut, întârziate o perioadă din cauza descoperirii unor probleme la structura de rezistență a clădirii, lucrările de modernizare a Corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov sunt în grafic, a anunțat luni vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Adrian Gabor.

Ba mai mult, acesta a precizat că lucrările ar putea fi gata mai repede decât a fost stabilit inițial. „Conform contractului, termenul de finalizare a lucrărilor este vara anului 2019. Noi sperăm ca până în primăvara anului viitor terminate intervențiile, astfel încât să putem readuce în acest corp secțiile mutate temporar la Astra, Mârzescu sau Tractorul”, a afirmat Adrian Gabor. 

Discuții la Compania Națională de Investiții pentru finanțarea proiectului de la bugetul de stat 

Încă din anul 2016, Consiliul Județean Brașov a început demersurile pentru preluarea proiectului de modernizare a Corpului B al SCJU de către Compania Națională de Investiții, astfel încât lucrările să beneficieze de finanțare de la bugetul de stat. Proiectul a fost inclus în lista de investiții a Guvernului, iar Consiliul Județean a emis mai multe hotărâri privind predarea imobilului către Ministerul Dezvoltării Regionale (care are în subordine CNI), dar transferul nu a fost finalizat. Inițial, se punea problema preluării întregii investiții de către companie, însă, recent, CNI a anunțat că va putea aloca fonduri numai pentru lucrările care mai sunt de efectuat din momentul preluării. 

De altfel, și în această perioadă, discuțiile dintre CNI și Consiliul Județean Brașov continuă. Mai exact, Adrian Gabor, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov a afirmat că săptămâna trecută o delegație a administrației județene a mers la Compania Națională de Investiții, pentru a discuta despre preluarea investiției. „Am trecut de Comisia Tehnică a CNI și sperăm să preia proiectul spre finanțare din stadiul actual. În cursul acestei săptămâni vor mai fi niște discuții cu reprezentanții companiei. Până acum, pentru finanțarea lucrărilor, Consiliul Județean Brașov a  făcut plăți de aproximativ 14 milioane de lei și ar mai trebui realizate lucrări de aproximativ 11 milioane de lei”, a precizat Adrian Gabor.

Pe de altă parte, vicepreședintele CJ a anunțat că proiectul de extindere a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Brașov, realizat cu finanțare de la Banca Mondială, este în faza obținerii autorizației de demolare a unor anexe administrative. „Unitatea de Primiri Urgențe va fi extinsă pe terenul ocupat de aceste anexe. După finalizarea lucrărilor, această unitate va beneficia de spații generoase, atât pentru medici și pacienți, cât și pentru însoțitorii care vin cu bolnavii la Urgențe”, a mai spus Gabor. 

Pentru dotarea viitoarei Unități de Primiri Urgențe, Consiliul Județean va depune o cerere de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.