Gheorghe Durnă face de bunăvoie un pas în spate de la conducerea DGASPC Brașov

După ce a „supraviețuit“ mai multor încercări ale Consiliului Județean de a-l demite, ca urmare a unor evenimente  „cu semnul întrebării“ produse în ultimele luni în sistemul public de asistență socială (după cum au sugerat unii consilieri județeni) directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov (DGASPC), Gheorghe Durnă, va pleca de la conducerea instituției. 

Începând cu data de 12 octombrie, Gheorghe Durnă va fi pensionar cu acte în regulă, îndeplinind toate condițiile de vârstă standard și de stagiu minim de cotizare pentru pensionare.

Plenul Consiliului Județean va face, în ședința sa din această săptămână, constatările de rigoare. După data de 12 octombrie, DGASPC va fi condus, cel mai probabil cu titlu temporar, de către alt director general, până la scoaterea la concurs a postului.

Gheorghe Durnă conduce DGASPC Brașov din iunie 2014, după ce o perioadă a fost director adjunct. La conducerea Direcției, el a trecut prin mai multe momente cel puțin „sensibile“. De exemplu, anul trecut în noiembrie, după ce directorul Centrului de la Timiș l-a sunat personal pe președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, pentru a-i comunica faptul că beneficiarii centrului stau în frig și în condiții grele, administrația județeană a solicitat un control amănunțit la toate cele 15 unități din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Brașov.

Gheorghe Durnă a explicat atunci că situația de la Timiș ține de birocrația achizițiilor și a declarat că toate „şicanele“ din ultima vreme fac parte „dintr-o încercare a unor consilieri“ de a-l face să plece de pe funcţie mai devreme decât ar trebui, având în vedere că el mai are 11 luni până la pensionare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.