Patru intersecții din Brașov vor fi reconfigurate până la sfârșitul anului. La cel puțin două dintre ele vor exista sensuri giratorii

Municipalitatea brașoveană va sistematiza mai multe intersecții din Brașov, la unele dintre ele lucrările fiind începute deja. Cel puțin la două dintre ele se vor amenaja sensuri giratorii. 

Mai exact, la intersecția Carpaților – Zorilor, a început lărgirea intersecției. În etapa următoare se va amenaja un sens giratoriu, cu ajutorul unor parapete din material plastic, estimarea reprezentanților municipalității fiind că aceste lucrări vor fi gata în cursul săptămânii viitoare, condiția fiind ca în teren să nu fie descoperite rețele de utilități amplasate în alt loc decât se știa inițial.  În ultima fază a lucrărilor se va amenaja și giratoriul permanent și vor fi efectuate intervenții la rețelele electrice, pentru că se vor monta corpuri de iluminat cu galben intermitent, necesare semnalizării rutiere.  

A doua intersecție la care se lucrează este cea din Poiana de Jos, care asigură accesul la parcarea multietajată, unde este deja amenajat un sens giratoriu provizoriu. Aici vor fi amenajate scuaruri, dar și rigole pentru scurgerea apelor pluviale. De asemenea, se va realiza un trotuar dinspre Poiana Brașov.    

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea,  precizat că anul acesta  vor fi reconfigurate și intersecțiile Brazilor – Prunului (din cartierul Noua) și Plugarilor – Fagurului – Bârsei – Albinei (din Stupini), însă nu a fost luată o decizie privind soluția tehnică, respectiv dacă se vor amenaja sau nu sensuri giratorii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.