Compania Apa investește aproape 13 milioane de lei, pentru a produce curent și energie termică

Compania Apa îți va schimba instalația de valorificare a biogazului de la stația de epurare a municipiului Brașov. Investiția, estimată la 12.526.782 lei, fără TVA, face parte dintr-un amplu proces de modernizare a stației. Noua instalație va asigura o parte a consumului de energie electrică și termică de care are nevoie stația. 
Compania Apa are și acum o unitate de producere a energiei electrice și o centrală termică pe biogaz, dar acestea s-au stricat din cauza funcţionării defectuase a instalaţiei de spălare a biogazului. 
Pentru realizarea noii instalații a fost lansată licitația pentru proiectare și execuția lucrărilor, iar ofertele constructorilor sunt așteptate până la data de 27 noiembrie. 
Noua centrală electrică va fi montată într-o clădire nouă, aceasta urmând a funcționa, în principal, cu biogaz produs în stație. Noua centrală termică va fi amenajată în clădirea existentă,  unde vor fi montate trei cazane de producere a agentului termic, dintre care două pe biogaz și unul cu arzător de gaz natural. 
Instalația de valorificare a biogazului va fi complet automatizată, prin implementarea unui sistem SCADA, ce va permite funcţionarea la parametrii optimi. 
Conform anunțului licitației, termenul de finalizare a lucrărilor este de 26 de luni de la data intrării în vigoare a contractului.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.