Etajele V și IV ale corpului B de la Spitalul Județean Brașov se deschid până la sfârșitul acestui an

Etajele V şi IV ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov vor fi deschise pînă la sfîrşitul anului, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian veştea, care ieri a făcut o vizită pe şantier alături de managerul unităţii medicale, dr. Călin Cobelschi şi de directorul executiv al CJ, Mihai Pascu. 

„Împreună cu managerul spitalului, dr. Călin Cobelschi, și cu directorul executiv Mihai Pascu am concluzionat că deși se înregistrează unele întârzieri datorate unor cauze obiective, lucrările ar putea fi încheiate până în vara anului 2019. Etajele cinci și patru vor fi primele repuse în funcțiune, până la sfârșitul acestui an”, a spus șeful administrației județene. 

În luna august, tot reprezentanţii CJ spuneau că este finalizat etajul V, iar etajul IV era atunci „pe ultima sută de metri“. Două din cele 5 etaje trebuiau însă să fie gata în luna februarie a acestui an, conform graficului stabilit iniţial, la semnarea contractului. Pe de altă parte, până la deschiderea celor două etaje, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov mai trebiue amenajată o scară de incendiu, pe latura dinspre fosta farmacie, însă, până marţi, lucrările nu au fost începute. 

Lucrările la corpul B al Spitalului Clinic Județean de Urgență au început în vara anului trecut, pornind de la nivelurile superioare înspre subsol, fiind necesară consolidarea structurii de rezistență a întregului corp de clădire, astfel că în momentul de față etajele cinci și patru sunt finalizate din punctul de vedere al amenajărilor interioare și al recompartimentărilor, în timp ce la parter și la subsol s-a încheiat consolidarea pereților. Problemele care au generat întârzierile au fost determinate de necesitatea consolidării structurii de rezistență a clădirii construită înainte de cutemurul din 1977, după normativele de la acea vreme. În timpul decopertării zidurilor, constructorul a descoperit fisuri, spărturi în structura de rezistență care au trebuie rezolvate, structurile de beton fiind întărite cu fibră de carbon în mai multe zone, după cum a explicat managerul Călin Cobelschi. De asemenea, reabilitarea coloanei de alimentare cu apă și canalizare a trebuit realizată la toate nivelurile clădirii, înainte să se treacă la alte tipuri de lucrări. Pentru cele două etaje finalizate urmează racordarea la celelalte utilități, montarea rețelelor de curenți slabi, internet și gaze medicale, precum și dotarea cu mobilier și aparatură medicală, astfel încât funcțiunile medicale ale acestor spații să fie reluate cât mai curând posibil.

Saloane cu câte 5 paturi. rezerve cu 1 – 2 paturi

Conform proiectului, la subsol vor fi realizate vestiare pentru personalul medical și tehnic, dotate cu grup sanitar și duș. Parterul va fi destinat Unității de Primiri Urgențe, care va dispune de 20 de posturi. La etajul unu va funcționa secția Cardiologie, cu 52 de paturi. Etajul doi va fi ocupat de secția Ortopedie Traumatologie, cu 54 de paturi. La etajul trei va fi secția Chirurgie III, cu 56 de paturi. Etajul patru va adăposti 58 de paturi, în cadrul secției Interne I. La etajul cinci vor funcționa secția Neurologie, cu 26 de paturi – din care 10 paturi vor fi destinate Unității de accidente vasculare, precum și secția Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, cu 25 de paturi. Saloanele urmează să aibă câte cinci paturi, duș și grup sanitar proprii, existând și facilitățile necesare pacienților cu dizabilități. În cadrul fiecărei secții vor exista și rezerve cu 1-2 paturi și băi proprii. Pe fiecare etaj sunt prevăzute săli de tratament, cameră de gardă, cameră pentru medici și cabinet pentru medicul-șef, dotate cu grupuri sanitare, precum și oficiu alimentar și boxe de depozitare, amenajate corespunzător activităților prestate.

Contractul de lucrări pentru reabilitarea și modernizarea corpului B al Spitalului Județean, semnat de Consiliul Județean Brașov cu firma Romliant Construct SRL din Baia Mare, are valoarea de 24.372.679,46 lei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.