Consiliul Județean Brașov alocă 1,7 milioane lei pentru proiectele culturale. ONG-urile și instituțiile publice pot depune solicitări până la sfârșitul lunii

Consiliul Județean are un buget similar celui de anul trecut, pentru proiectele culturale pe 2020, respectiv 1,7 milioane lei. În acest an s-a modificat însă modul în care acești bani au fost distribuiți,  pe cele două programe distincte, respectiv cel destinat beneficiarilor de drept privat (ONG-urilor) și cel destinat beneficiarilor de drept public (autorități ale administrației publice locale, instituții publice).

Astfel, pentru proiectele culturale propuse de ONG-uri, în acest an a crescut suma alocată, de la 1,150 milioane de lei, anul trecut, la 1,4 milioane lei în acest an.

„Am luat această decizie având în vedere că anul trecut acest program a fost unul foarte solicitat, iar proiectele depuse au fost de foarte bună calitate. De altfel, în final, anul trecut am făcut o suplimentare, până la 1,350 milioane lei“, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Toaso Imelda.

ONG-urile au oportunitatea de a obține și în acest an finanțare pentru maxim două evenimente sau acțiuni culturale, pe cele două axe: proiecte cu buget de peste 200.000 de lei, pentru care finanțarea nerambursabilă de la CJ este de maxim 100.000 de lei, și proiecte de sub 200.000 de lei, în care contribuția beneficiarului trebuie să fie de maxim 50.000 de lei. Pentru proiectele mari, bugetul total pus la bătaie de CJ este de 600.000, iar pentru cele mici, 800.000 de lei. Pentru ambele axe, data limită de depunere a solicitărilor de finanțare este 27 martie, ora 16.00.

În ceea ce privește solicitanții de drept public, aceștia au la dispoziție în acest an 300.000 de lei, în condițiile în care anul trecut au fost depuse doar 15 proiecte care au totalizat 209.812 lei. Data limită de depunere a solicitărilor este 23 martie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.