După mulți ani de șantier, Pavilionul Central al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, complet funcțional anul acesta

Începute în anul 2017, lucrarile la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov vor fi gata anul acesta. Tot anul acesta va deveni operațională și noua Unitate de Primiri Urgențe a acestei unități sanitare, la care lucrările au început în anul 2019. Finalizarea lucrărilor la cele două obiective a fost anunțată miercuri, de directorul executiv al Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu, în timpul dezbaterii publice a bugetului Județului Brașov pe anul 2022. 

„Anul acesta este programată finalizarea lucrărilor la Pavilionul Central al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov (SCJU). Este vorba de lucrările la Corpul A, la Corpul B și la noua clădire a Unității de Primiri Urgențe. De altfel, noul sediu al UPU a fost deja recepționat”, a declarat Mihai Pascu.

Reabilitarea corpului nou al Maternității Brașov, gata anul viitor 

Un alt proiect în derulare este reabilitarea corpului nou al Maternității și a celui de legătură cu corpul vechi, investiție pentru care administrația județeană brașoveană a obținut o finanțare europeană nerambursabilă. 

„Lucrările de la Maternitate urmează a se încheia în luna iulie a anului 2023”, a anunțat Mihai Pascu.

La acest corp sunt prevăzute lucrări de eficientizare energetică, de reamenajare saloanelor, dar și montarea unor lifturi noi. 

Bugetul total al sănătății: peste 92 milioane lei 

În timpul dezbaterii publice a bugetului Județului Brașov, directorul economic al Consiliului Județean Brașov,  Gabriela Agafiței a menționat că în anul 2022, bugetul total pentru secțiunea „Sănătate” este de 92.135.000 lei, iar 53,2 % din această sumă provine din proiectele europene, iar 46,8% este alocarea din veniturile proprii ale Consiliului Județean Brașov.

 Pe de altă parte, șeful Direcției de Asistență Medicală din Consiliul Județean Brașov, Adelina Văsioiu a menționat că anul acesta, unitățile sanitare din subordinea Consiliului Județean Brașov vor beneficia de o subvenție totală de la Consiliului Județean Brașov în valoare totală de 42.111.000 lei.

Ce subvenții vor primi spitalele de la Consiliul Județean Brașov: 

  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov21.991.000 lei. Din această sumă, 12.454.000 lei este alocarea pentru dotări cu aparatură și echipamente medicale, echipamente IT și unele studii.
  • Maternitatea Brașov7.137.000 lei. Din această sumă, 7.023.000 lei este alocată pentru lucrările de reabilitare a clădirii administrative și pentru realizarea unor studii.
  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov – 4.110.000 lei, din care 2.739.000 lei va fi utilizată pentru dotări, echipamente și studii pentru conformarea la normele ISU și pentru extinderea clădirii existente. Pentru reparații curente este alocată suma de 1.248.000 lei.
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov1.103.000 lei, din care 1.703.000 lei pentru echipamente și dotări.
  • Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov – 2.159.000 lei, din care 1.475 pentru dotări și studii. 
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov5.811.000 lei, din care 2.388.000 lei pentru aparatură și sistem de detecție și stație de oxigen. Suma de 3.309.000 lei este alocată pentru lucrările Pavilionul Mârzescu (unde se va muta spitalul).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.