Exclus în 2016 din PER, Ionel Goidescu îi ia locul lui Ionel Spinean, în Consiliul Județean Brașov, „ca independent“

Ionel Goidescu, fostul președinte al PER Brașov a fost instalat marți în funcția de consilier județean, în locul lui Ionel Spinean, cel care a ocupat poziția până acum. Consiliul Județean a pus astfel în aplicare o hotărâre definitivă a instanței, care a decis că Goidescu a fost exclus ilegal din partid în urmă cu doi ani.

În 2016, la scurt timp după alegerile locale în urma cărora PER a obţinut trei locuri în Consiliul Judeţean Braşov, Ionel Goidescu a fost exclus din filiala braşoveană a partidului. Astfel, în momentul în care s-a făcut validarea, pe cele trei locuri din plenul Consiliului Judeţean au intrat, pe rând, următorii de pe listă, respectiv Mariana Sebeni-Comşa, Nicolae Postolache şi Ionel Spinean, acesta din urmă renunţând la locul obţinut în Consiliul Local Ghimbav, pentru a veni la Consiliul Judeţean, în locul lui Ionel Goidescu. Rămas fără locul în Consiliul Judeţean, în urma excluderii din partid, Ionel Goidescu a deschis două acţiuni în instanţă, una împotriva PER Braşov, iar cea de-a doua împotriva Comisiei de Validare din CJ, care l-a aprobat pe cel de-al patrulea „ecologist“, Ionel Spinean.

 „În perioada în care se judeca dosarul privind excluderea din partid, procesul privind anularea punctului din hotărârea de Consiliu Judeţean prin care a fost validat Ionel Spinean a fost suspendat, fiind reluat după ce instanţa a anulat decizia PER. Recent, instanţa de contencios administrativ s-a pronunţat și în ceea ce priveşte validarea lui Ionel Spinean, iar Consiliul Judeţean este obligat să pună în aplicare decizia instanţei”, a precizat secretarul judeţului Braşov, Maria Dumbrăveanu, marți, când a explicat schimbările care se vor produce în plenul Consiliului Judeţean. 

Tot în 2016, la scurt timp după ce a fost exclus din PER, în Partidul România Unită (PRU), pe listele căruia a candidat, în acelaşi an, la un loc în Senat.

Consiliul Județean Brașov a solicitat și un punct de vedere al Autorității Electorale Permanente, care a confirmat că Goidescu a candidat, în 2016 la Parlament, din partea altui partid. Este și motivul pentru care, PER a comunicat către Consiliul Județean că Ionel Goidescu nu mai este membru al „ecologiștilor“.

PER a omis însă să depună o notificare în acest sens și la dosarul care s-a judecat în instanță. Aceasta a fost, de altfel, și chestiunea de care s-a legat ieri Comisia de Validare, când a decis să pună în aplicare întocmai decizia instanţei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.