FOTO. Siemens România a amenajat al treilea laborator la Universitatea „Transilvania“. Viitorii IT-iști vor face practică într-o sală de 15.000 de euro

Facultatea de Matematică-Informatică a Universității Transilvania are, de la acest început de an universitar, un laborator nou, cu dotări de ultimă generație destinat studenților pasionați de programate. Laboratorul  a fost amenajat de Universitate în parteneriat cu compania Siemens Industry Software România, care se află la cea de a treia colaborare de acest fel cu mediul academic brașovean.

Eugen Paltânea – decanul Facultății de Matematică și Informatică:  „Ca facultate, avem colaborări cu peste 40 de companii din IT, pentru practica studenților, pentru vizitarea anumitor firme, pentru construirea unui viitor în acest domeniu. În particular însã, ceea ce am inaugurat acum este un laborator modern, realizat de o firmă deosebitã din Brașov. Cu siguranță ideea principalã, atât pentru noi, cât și pentru partenerii noștri, este ca nivelul studenților noștri, în pregătirea practică, să crească, și suntem convinși cã acest laborator îi ajuta“. 

Practic, laboratorul aflat în sala PIII4 din corpul P al Universității „Transilvania“ a fost complet reamenajat și dotat cu mobilier nou și modern și cu echipamente necesare pentru practica studenților. „Ne-am orientat către un mobilier modular și către culori care stimulează creativitatea studenților. Am optat pentru o amenajare tip co-working space, și nu pentru o sală clasică, cu bănci una în spatele alteia, în care profesorul să stea în față și să le explice studenților, care apoi să copieze de pe tablă și atît. Suntem bucuroși că am găsit înțelegere și deschidere din partea rectoratului, în acest proiect și trebuie spus că o parte din lucrările fixe din această sală au fost făcute aici, la universitate“, a spus Cristi Irimia, reprezentantul Siemens Industry Software România.

Pe lângă amenajarea spațiului, asigurată de Universitate, partenerul privat a venit cu echipamentele din laboratorul de informatică, constând în calculatoare, video-proiector și mobilier. Investiția se ridică la aproximativ 15.000 de euro.

Aceasta este cel de al treilea laborator amenajat în parteneriat cu Siemens, la Universitatea „Transilvania“, după cele existente pe Colină și în corpul V.

„Dincolo de o sumă de bani, contează foarte mult spiritul pe care vrem să îl aducem într-un astfel de laborator. Și ne referim aici la munca în echipă, la dezvoltarea creativității, la aptitudini care să îi scoată cumva pe tineri din paradigma actuală din învățământ. Este și un mod de a-i obișnui pe studenți cu ceea ce se întâmplă în acest domeniu al IT-ului, cu atât mai mult cu cât mulți dintre ei ar putea ajunge și în compania noastră“, a declarat Cristi Irimia.

Siemens România are 140 de angajați, dintre care 130 sunt la Brașov, iar restul la București.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.