Premierul Dăncilă despre majorarea salariului minim: „În niciun caz de la 1 noiembrie“. Guvernul înaintează o altă dată pentru creșterea salariilor

Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că nu se pune problema majorării salariului minim de la 1 noiembrie, aşa cum a propus Comisia de Prognoză, dar este posibil ca majorarea să aibă loc de la 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019.

„În niciun caz de la 1 noiembrie! Am discutat cu sindicatele. Vom vedea dacă e oportun de la 1 decembrie sau 1 ianuarie“, a răspuns premierul Viorica Dăncilă la întrebarea legată de posibilitatea majorării salariului minim de la 1 noiembrie, aşa cum a propus Comisia de Prognoză.

Dăncilă se arată de acord însă cu salariu diferenţiat, în funcţie de studii: „Nu, nu e discriminatorie se aplică şi în alte state membre“, a spus premierul citat de news.ro. 

Cât priveşte posibila îngheţare a salariilor în 2019, aşa cum reieşea dintr-un document transmis de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici forurilor europene, premierul a declarat: „la începutul şedinţei de guvern voi anunţa. Cu siguranţă nu sunt de acord“.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.