Președintele COSR Mihai Covaliu va susține, la Buenos Aires, candidatura Brașovului pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2024

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv ROmân, Mihai Covaliu, va susține la Buenos Aires candidatura județului Brașov pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024. 

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a purtat miercuri o discuție la București, cu reprezentanții COSR, Mihai Covaliu și George Boroi, dar și cu ministrul Ioana Bran. La discuții au luat parte și Mihai Veștea, consilier județean, Liviu Butnariu, primarul orașului Râșnov, Marian Pâtea, primarul comunei Fundata, Ovidiu Gârbacea, managerul Complexului Sportiv „Cheile Grădiștei”, Sebastian Fleșieru, viceprimarul orașului Predeal, Dan Mihoc, președintele Federației Române de Schi-Biatlon (FRSB), Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB, Sorina Ticu, antrenor federal în cadrul Federației Române de Bob și Sanie, Cornel Gheorghe, președintele Federației Române de Patinaj, și Alexandru Hălăucă, secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață.

Oficialitățile prezente au decis să promoveze candidatura României pentru găzduirea JOT 2024 în localitățile județului Brașov și l-au împuternicit pe președintele COSR să poarte discuții pe această temă, la Buenos Aires, cu reprezentanții secțiunilor abilitate din cadrul Comitetului Internațional Olimpic.

Ministrul Tineretului și Sportului urmează să propună Guvernului României să se implice în susținerea inițiativei.

Participanții au concluzionat că pentru organizarea unei competiții de nivel olimpic în județul Brașov este nevoie de dezvoltarea bazelor sportive pentru sporturile de iarnă, dar și de construirea unor noi facilități, precum un patinoar olimpic, un patinoar de antrenament și o bază dotată cu pârtie de bob și skeleton, pentru desfășurarea competițiilor la trei discipline olimpice: bob, sanie și skeleton. Totodată, sunt necesare modernizarea pârtiei de schi fond de la Râșnov, astfel încât să se poată organiza competiții de combinată nordică, dar și construirea tribunelor și montarea instalației de nocturnă la trambulinele de sărituri de la Complexul din Valea Cărbunării. Aceste investiții ar putea fi realizate cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții și cu sprijinul autorităților locale, care pot contribui prin asigurarea terenurilor necesare construcțiilor și extinderea rețelelor de utilități.

De menționat este faptul că Brașovul, Predealul, Râșnovul și Fundata au găzduit ediția de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013 – FOTE Brașov 2013 fiind considerată, la vremea respectivă, cea mai bine organizată ediție de iarnă din istoria competiției.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.