Primăria Braşov analizează două variante de introducere a unor autobuze speciale, doar pentru transportul elevilor

Primăria Braşov ia în calcul introducerea unor curse speciale prin municipiu, pentru elevi. Analiza se face în contextul în care în perioada următoare, în dotarea RAT-ului vor intra peste 100 de autobuze, iar Municipalitatea a demarat mai multe proiecte pentru achiziţia de troleibuze, autobuze electrice şi hibrid. O astfel de soluţie este necesară în condiţiile în care la orele de vârf, în centrul oraşului, în jurul unor unităţi de învăţământ apar blocaje de trafic, din cauza părinţilor care aleg să îşi ducă copiii la şcoală cu maşinile proprii. 

Specialiştii în transport în comun vor trebui să analizeze cel puţin două scenarii, din câte a explicat primarul Braşovului, George Scripcaru.  Cele două variante sunt următoarele: 

  • Pentru zona Centrului istoric, una dintre propunerile primarului prevede introducerea unei curse speciale, care să plece din Livada Poştei, să urce pe str. Mureşenilor, unde prima bandă este pentru autobuze, cu staţie la Maternitate, Şirul Beethoven, staţie în zona Casei Junilor, apoi întoarcere pe Şirul Beethoven, str. Mureşenilor.

Poliţia Locală va asigura prioritizarea acestor autobuze. În acest fel se asigură transportul elevilor din Livada Poştei în apropierea principalelor unităţi de învăţământ din zonă, respectiv Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“, Liceul „Andrei Mureşanu“ şi Liceul „Johannes Honterus“.  
Totodată, cei de la RAT, împreună cu Direcţia Tehnică, vor trebui să gândească şi un sistem Drop off&pick up în Livada Poştei, astfel încât părinţii să îşi poată lăsa copii în condiţii de siguranţă.

  • Cel de al doilea scenariu este cel al curselor de elevi dinspre cartiere spre centrul oraşului, cu autobuze dedicate elevilor. 

În ambele situaţii, în autobuze va exista personal specializat pentru ca elevii să circule în condiţii de siguranţă.

1 Trackback / Pingback

  1. Flota RATBV, completată cu 106 mijloace de transport nepoluante. Pentru achiziția lor, Primăria Brașov aplică pentru finanțări nerambursabile – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.