Primăria Predeal riscă să piardă o finanțare europeană de 20 de milioane de euro

Primăria Predeal riscă să piardă o finanțare europeană de 20 de milioane de euro, pentru rețelele de apă potabilă și canalizare, din cauza situației juridice a terenurilor afectate de lucrări dar și a blocajelor apărute la nivelul primăriei, în condițiile în care fostul primar Liviu Cocoș și-a pierdut mandatul, iar atribuțiile au fost preluate de viceprimar.

Săptămâna trecută, la Predeal s-a aflat o delegație a Consiliului Județean Brașov, care s-a întâlniti cu reprezentanții Ministerului de Dezvoltare și SC RAJA SA Constanța (operatorului de apă care acoperă Predealul), în încercarea de a debloca proiectul de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare. 

„Întrucât s-a observat din partea conducerii actuale a administrației locale o stagnare a acestor proiecte atât de importante, întâlnirea, organizată de Direcția Generală Programe Europene lnfrastructură Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a urmărit deschiderea unui dialog între toți cei învestiți cu putere de decizie, ce pot hotărî demararea acestor investiții. Totodată, s-a dorit ca acest demers să fie un semnal de alarmă față de amânarea acestor reabilitări și modernizări. Neimplicarea poate duce la pierderea unor fonduri de aproximativ 20 milioane de euro, esențiale acestor proiecte de modernizare a rețelei de apă și canalizare”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, cel care a reprezentat administrația județeană la această întrunire.

El a precizat că discuțiile s-au axat pe soluționarea problemelor legate de terenurile necesare investițiilor și obținerea autorizațiilor de construire. „Este incontestabilă nevoia ca reprezentanții administrației publice locale să țină cont de interesele comunității și să găsească resursele pentru a soluționa orice situație nefavorabilă apărută, indiferent de natura ei. Progresul apare atunci când ne rezolvăm nevoile de bază, iar acestea în momentul prezent pentru Predeal sunt reabilitarea rețelei de apă și canalizare și modernizarea străzilor. Este important atât pentru oraș, cât și pentru locuitorii lui să se acceseze aceste fonduri, iar Predealul să se alinieze standardelor europene. Astfel de investiții cresc calitatea vieții locuitorilor, îmbunătățind nivelul de trai și calitatea serviciilor oferite turiștilor”, a menționat Adrian Gabor.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.