Terenurile de sport din incinta școlilor, deschise până la ora 21, cu acordul consiliilor de administrație

Consiliul Local Brașov a făcut publică forma finală a hotărârii luate miercuri, cu privire la utilizarea sălilor de sport și a terenurilor de sport din incinta școlilor, și în afara orelor de curs. Respectiva hotărâre a fost creată prin contopirea a două proiecte, unul referitor la terenurile de sport, altul referitor la sălile de sport ale unităților de învățământ.

Sălile de sport pot fi închiriate pentru activități sportive, culturale sau de altă natură

Astfel, conform Hotărârii Consiliului Local Brașov, „în anumite situaţii, pentru activităţi sportive, culturale, de agrement şi altele asemenea, numai cu avizul Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, al Inspectoratului Şcolar Braşov şi al Municipiului Braşov, se poate acorda folosinţa gratuită a sălilor de sport din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat din Municipiul Braşov, fără a afecta activităţile din cadrul instituţiei de învăţământ, pe o perioadă de maxim 12 luni, cu plata utilităţilor aferente“. 

Prioritate în utilizarea sălilor de sport din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat din Municipiul Braşov au elevii respectivelor instituţii de învăţământ, cluburile sportive şcolare şi structurile sportive la care Municipiul Braşov este asociat, conform documentului aprobat de CL Brașov.  

Este interzisă subînchirierea sălilor de sport din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat din Municipiul Braşov. 

Terenurile de sport pot fi folosite până la ora 21.00

În ceea ce privește terenurile de sport din incinta unităților de învățământ, acestea pot fi folosite gratuit de preşcolari şi elevi pentru activităţi sportive, în afara orelor în care se desfăşoară activităţile organizate, conform programei şcolare, până cel mai târziu, la orele 21.00, prin decizia  consiliului de administraţie al acestora şi cu respectarea regulamentului care va fi adoptat de fiecare unitate de învăţământ în parte. „Utilizarea terenurilor obligă la păstrarea integrităţii acestora, a amenajărilor existente, cât şi la apărarea contra incendiilor, în condiţiile legii. Utilizatorii sunt direct răspunzători în cazul producerii de accidente pentru activităţile desfăşurate în afara orelor de program ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. De asemenea, se interzice consumul de alcool, tutun şi alte substanţe toxice, precum şi orice altă activitate în afară de cea sportivă“, se arată în hotărârea Consiliului Local.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.