518.090 de brașoveni sunt așteptați la referendum. Buletinele de vor ajunge vineri în localitățile din județ

Prefectura Brașov a anunțat că în 30 septembrie au ajuns la Brașov buletinele de vot pentru referendumul din 6 – 7 octombrie, fiind stabilit și graficul de distribuire a acestora. În județul Brașov au fost aduse 569.679 de buletine de vot, cu 10% mai multe decât umărul de alegători înscriși pe listele electorale permanente, respectiv 518.090. 

Astfel, primarii unităților administrativ-teritoriale din județul Brașov le pot ridica vineri,  5 octombrie  de la Sala de Sport a Colegiului Național „Aprily Lajos” din municipiul Brașov, str. După Ziduri nr.3.

Primarii se vor prezenta conform programării (între orele 8.00 – 12.00), însoțiți de lucrători ai Poliției Române, având asupra lor ștampila unității administrativ-teritoriale. Programarea pentru ridicarea buletinelor de vot poate fi consultată pe site-ul Prefecturii județului Brașov.

Potrivit legislației, la fiecare secție de votare vor exista cu 10% mai multe buletine de vot decât numărul de alegători înscriși pe listele electorale permanente. 

Pe raza județului Brașov sunt 449 de secții de votare, cu două mai multe față de alegerile anterioare și cunoscute deja de alegători. Acestea sunt în orașul Râșnov (la Grup Școlar Industrial Râșnov) și în comuna Sânpetru (la Grădinița cu program normal 8 ore). Înființarea celor două sedii a fost necesară întrucât unele dintre secțiile de votare existente la nivelul UAT-urilor au depășit numărul de 2.000 de alegători. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.