Sport la școală, în fiecare sâmbătă, sub îndrumarea antrenorilor de la Corona

Consiliul Local Brașov a aprobat în ședința ordinară din 15 noiembrie 2018, proiectul „Sportul în şcoli”, propus de clubul sportiv Corona Braşov, prin care antrenorii specializaţi ai clubului braşovean vor intra sâmbăta în curtea şcolii şi în sălile de sport din incinta unităţilor de învăţământ, pentru a da posibilitatea copiilor să facă sport sub o îndrumare specializată.

Sport cu antrenorii Coronei, în fiecare sâmbătă din lună 

Corona Brașov vine în întâmpinarea elevilor cu o alternativă de petrecere a timpului liber sub îndrumarea unor antrenori de la secțiile de handbal, hochei, patinaj, schi, fotbal, scrimă, înot și polo pe apă. De asemenea, prin acest proiect, elevii vor avea acces la infrastructura sportivă școlară şi în afara orelor de curs. Scopul inițiativei este de a atrage cât mai mulți copii către sport, activitate care contribuie la buna condiție fizică și o sănătate mai buna a elevilor, ajutând tinerii să facă și să înțeleagă mai bine activitatea fizică, cu repercursiuni pozitive pentru întreaga lor viață. Cu atât mai mult, sportul determină transferul unor cunoștințe și deprinderi ca spiritul de echipă și fair-play-ul, cultivă respectul, conștientizarea socială și asupra propriului corp, oferă o înțelegere generală a ”regulilor jocului”, noțiuni pe care elevii le pot folosi ulterior mai prompt la alte discipline școlare sau situații în viață. Antrenorii specializați de la Corona Braşov vor susţine ore gratuite de sport, în fiecare zi de sâmbătă din lună, în baza unui program stabilit de comun acord cu fiecare instituție de învățământ în parte, începând cu ora 10:00, pentru elevii de la clasa 0 până la clasa a IV-a.

„Vrem să schimbăm felul în care este privit sportul de performanţă”

Preşedintele clubului Corona Braşov, Liviu Dragomir, unul dintre inițiatorii proiectului, susţine ideea de sport în rândul copiilor, indiferent că este vorba de sport de performanţă sau de agrement: „Personal, mi-am dorit foarte tare ca acest proiect să ajungă în şcoli şi mă bucur că Municipalitatea a avut deschidere către acest lucru şi iată, în şedinţa ordinară a Consiliului Local acest proiect a trecut. Consider că indiferent că practică sportul de performanță sau de agrement, este important ca elevii să susțină activități în aer liber sau în interior, într-un cadru organizat, deoarece prin sport se asigură formarea de cunoștințe, deprinderi practice și intelectuale, precum și însușirea de valori etice, care contribuie la dezvoltarea capacității de integrare socială a lor”.

Liviu Dragomir a subliniat faptul că proiectul este unul asumat de Corona Braşov, care nu va primi finanţare de la Municipalitate pentru acesta.

„Este un proiect de voluntariat, singurul lucru de care beneficiază Corona este legat de accesul şi utilizarea bazelor sportive din incinta şcolilor. Antrenorii vor face voluntariat pentru acest proiect susţinut de clubul nostru, tocmai pentru că ne dorim să schimbăm felul în care este privit sportul de performanţă, uneori chiar şi de către cadrele didactice. Sportul de performanţă şi educaţia şcolară nu se exclud una pe alta, ba dimpotrivă, cu o îndrumare corectă, cu susţinere din partea ambelor părţi, elevul poate să le facă pe ambele cu succes. Pe lângă acest aspect, vrem să dăm posibilitatea tuturor elevilor de a avea acces la antrenorii specializaţi ai clubului nostru, chiar în şcoală”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.