Un procuror din Brașov, în Secția de investigare a magistraților, devenită operațională de azi

Un procuror de la Brașov va lucra la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General, intrată de azi în funcțiune. Potrivit mediafax.ro este vorba despre procurorul Codruța Chindea. 

Șeful secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție va fi Florena Strechi, de la Parchetul General, iar printre membri se află și Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Pe funcţii de execuţie în cadrul Secției vor lucra și Sorin Iasinovschi (de la Suceava) şi Magdalena Olteanu (de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6).

„Secţia are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi judecătorii şi procurorii militari, secţia păstrându-şi competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care alături de judecători şi procurori sunt cercetate şi alte persoane. Dosarele aflate în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate până la acestă dată care privesc infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori se preiau de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, se menționează într-un comunicat al Parchetului General. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.