„Bizon“ de Brașov, care a parcat în vârful muntelui, căutat de jandarmii montani

Șoferul unui vehicul de teren care și-a parcat mașina în vârful muntelui,  chiar pe platoul Bucegi, este căutat acum de jandarmii montani pentru a da socoteală. 

Șoferul vehiculului de teren a fost dat „în urmărire generală“ pe rețelele de socializare.  Poza a devenit virală luni pe internet,  iar marți dimineața Jandarmeria Montană din Bușteni a anunțat că îl caută pe șoferul mașinii de teren cu numere de Brașov. Legea interzice accesul autoturismelor în Parcul Naţional, care este arie protejată, astfel că amenda poate ajunge la 3.000 de lei.

Mașina a fost surprinsă lângă Sfinx sâmbătă, la ora 15.30, iar iubitorii muntelui au cerut socoteală și administratorilor Parcului dar și autorităților care ar fi trebuit să impiedice urcarea unei mașini de teren până pe platou. 
De precizat este faptul că, în zonă a fost amenajat provizoriu un drum de acces pentru echipele de muncitori care lucrează la renovarea Crucii de pe Caraiman, însă turiştii profită de această situaţie şi urcă cu mașinile de teren până la Sfinx. Cu mașina se poate ajunge doar până la Piatra Arsă, iar până la Sfinx, numai pe jos, pe un traseu marcat.

3 Comentarii

  1. Fiind vorba de un patrimoniu național și de loc protejat, ar trebui cel puțin să îi facă dosar penal și îi anuleze permisul de conducere .

  2. Ar trebui spanzurati cei care urca „legal” cu masini de teren sub motiv ca „duc turisti”.Si cei care urca fara echipament corespunzator si asteapta sa ii salveze Salvamontul!

  3. In sfarsit vedem o dovada de inteligenta, net superioare unor maimute din partea jandarmeriei romane ,dar ca sa ii ajuta in procesul de gasire al proprietarului in bara din fata a oricarei masini, precum si in bara din spate exista o bucata de aluminiu in care sunt scrise niste litere .

    Bucata aceea de aluminiu nu este de origine extraterestra ,asa cum presupun mai marii jandarmerie romane, ci cu ajutorul ei se poate identifica in maxim 2 minute proprietarul masini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.