Aceiași doi constructori în a doua încercare de adjudecare a contractului de construire a celor 9 obiective noi ale Aeroportului Brașov 

Constructorii care au participat la prima licitație pentru etapa a III-a de construirea a aeroportului de la Ghimbav au depus oferte și la cea de-a doua procedură, a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. Contractul, în valoare de 28.632.566 lei, vizează construirea clădirii energetice, a remizei PSI, a posturilor control acces, amenajarea gospodăririi de apă, a parcării auto şi drumului de acces la terminal – DJ 103C, a drumurilor tehnologice interioare, a împrejmuirilor şi porţilor, a reţelelor interioare în aeroport şi a platformei antisuflu.

La prima licitație au depus oferte SC Construcţii SA (cu doi subcontractanţi şi două firme susţinatoare), şi SC PORR Construct SRL (cu o firmă susţinătoate şi cinci firme subcontractante). După analizarea elementelor principale ale ofertelor şi solicitarea de clarificări, oferta depusă de SC Construcţii SA a fost respinsă, deoarece firma nu a răspuns la clarificările cerute de administrația județeană. În schimb, oferta SC PORR Construct SRL a trecut în faza evaluării tehnice, dar oferta nu a fost admisă, pentru că preţul oferit depăşea cu peste 50% valoarea estimată a proiectului.

„La cea de-a doua licitație avem în evaluare oferte din partea aceloraşi companii. Sperăm ca de această dată să-şi fi făcut mai bine temele, astfel încât să putem desemna un câștigător”, a precizat Adrian Veştea.

Dosarul licitației pentru terminal, în evaluare la ANAP

Consiliul Judeţean a depus la Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice (ANAP), în urmă cu trei săptămâni, dosarul licitației pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la terminalul aeroportului. Preşedintele CJ a precizat că după avizarea de către ANAP, va fi lansată și licitația, care va fi una internațională.

Proiectarea, construirea şi dotarea terminalului de pasageri de la Braşov este estimată la 39,637 milioane euro (TVA inclus şi curs de schimb de 4,6590 lei pentru  1 euro).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.