Salvați Copiii Romania oferă proaspetelor mămici de la Maternitatea Brașov cutii cu produse de primă necesitate pentru bebeluși

Campania „Primul Zâmbet“, derulată de Organizația Salvați Copiii și Kaufland Romania, a ajuns și la Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea“ Brașov, pentru a ajuta 100 de proaspete mame. Acestea primesc câte o cutie completă cu lucruri necesare pentru primele săptămâni de viță ale bebelușului. Cutiile conțin produse care se găsesc exclusiv în magazinele Kaufland: haine unisex pentru copii din colecția Kuniboo, produse de igienă și îngrijire din gama bevola® baby, concepute special pentru pielea sensibila a celor mici (sampon delicat, ulei de ingrijire si servetele umede), scutece K-Classic, dar și brosuri cu informații utile din partea Salvați Copiii si alte lucruri necesare bebelușilor. Campania va ajuta, la nivel național, 3.000 de mame, din 30 de maternitati din Romania. 


Campania are la bază modelul „Baby Box“, aplicat în Finlanda încă din anii 50

Campania „Primul zâmbet“ îşi propune să promoveze şi în România conceptul „Baby Box“, după un model care în Finlanda este aplicat încă din 1949. În ţara nordică, mamele primesc acest sprijin în ultimul trimestru înainte denaştere. Reprezentanţi Organizaţiei Salvaţi Copii şi ai Kaufland România spun că dincolo de un gest simbolic, vor ca această campanie să fie un prim pas spre o politică naţională de susţinere a praspetelor mămici. În plus, campania este gânită a fi începutul unei bune practici în România, care să ajute mamele în noul lor rol şi, prin intermediul broşurelor educativ-informative din această cutie, să le ofere date utile legate de importanţa controalelor medicale şi a îngrijirii corecte a celor mici. 
„Fiecare copil are dreptul universal la viaţă şi iubiere. Este greu să ne imaginam cum reuşeşte o mamă vulnerabilă din punct de vedere economic să transmită copilului sentimente pozitive, siguranţă, cum reuşeşte să aibă grijă de un nou-nascut, atunci cînd îi lipsesc cele necesare unei îngrijiri de calitate. De aceea este atât de importantă această campanie, pentru că se adresează deopotriva nou-născutului şi mamei”, a explicat Gabriela Alexandrescu, director executiv al Organizaţiei „Salvaţi Copiii“. 
Organizaţia „Salvaţi Copiii“ se află în cel de al şaselea an consecutiv când vine cu un proiect de susţinere a activităţii Maternităţii din Braşov. În această vară, Organizația a donat  Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie aparatură necesară îngrijirii nou-născuţilor prematuri, ce a constat într-un laser fotocoagulare şi un oftalmoscop. Aparatura medicală donată judeţului Braşov, de la începutul campaniei noastre, de acum şase ani, are o valoare totală de 165.000 de euro, donaţiile ajugând atât la Maternitate, cât şi la Spitalul Clinic  de Copii. 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.