Consiliul Județean Brașov primește o finanțare europeană de peste 26,5 milioane lei, pentru reabilitarea drumului spre „satul Prințului Charles“

Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ104L Dacia – Viscri – Bunești va fi realizată din fonduri europene.  Vineri președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a semnat contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional – Axa 6, pentru suma de 26,510 milioane lei. La această sumă se va adăuga o contribuție proprie de 541.020 lei de la bugetul județului.

Acesta este cel de-al treilea proiect de modernizare a unui drum județean, care va fi implementat în județul Brașov, cu fonduri europene asigurate prin POR, după cele realizate pentru drumul „de sub munte” (DJ104A – DJ105C – DJ105P) și drumul interjudețean Covasna – Brașov. De asemenea, la ADR Centru s-a terminat și evaluarea altui proiect al județului Brașov, cel destinat modernizării DJ 112C Hălchiu – Satu Nou – Dumbrăvița – Vlădeni (11,67 km), contractul de finanțare urmând a fi semnat în perioada imediat următoare.  

„Prioritățile noastre sunt modernizarea drumurilor, îmbunătățirea infrastructurii spitalelor din subordinea noastră, dotarea lor cu echipamente și aparatură medicală și implementarea unui sistem de management integrat pentru administraţia judeţului Braşov”, a spus președintele CJ Brașov Adrian Veștea, care a menționat că din 11 proiecte cu fonduri europene, 6 sunt deja în implementare. 

Modernizarea DJ 104 L ar urma să crească gradul de accesibilitate rutieră în zona de nord a județului. Practic, traseul care va fi refăcut reprezintă singura legătură a comunelor Jibert și Bunești cu municipiul Brașov și va permite turiștilor să ajungă mai ușor în satul Viscri, cunoscut în ultimul timp și ca „satul Primului Charles“, susțin reprezentanții Consiliului Județean Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.