Fosta directoare CEC Bank Brașov , condamnată la 4 ani de închisoare pentru luare de mită

Florentina Tăvălică, fosta directoare a CEC Braşov a ajuns în arestul IPJ Braşov, după ce poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare mandatul emis de Tribunalul Braşov, pentru executarea unei pedepse de 4 ani de închisoare pentru luare de mită. 

Florentina Tăvălică şi o a altă fostă directoare CEC Bank Braşov, Afrodita Nicoleta Renţea, au fost trimise în judecată sub acuzaţia că ar fi acordat 12 credite ilegale unei societăţi comerciale în schimbul unor servicii, fiind aduse prejudicii băncii de peste şapte milioane de lei. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Mugur Babciuc, administratorul unei societăţi comerciale, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (9 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (7 acte materiale). Iniţial, la Tribunalul Braşov, Florentina Tăvălică primise 7 ani de închisoare, pentru luare de mită şi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice (12 acte materiale), dar, după ce infracţiunea de abuz în serviciu a fost dezincriminată, Curtea de Apel Braşov a achitat-o pentru această infracţiune, astfel că fosta directoare va executa doar cei patru ani de închisoare pentru luare de mită.

Cealaltă directoare, Afrodita Nicoleta Renţea a fost achitată şi ea pentru abuz în serviciu, la fel ca şi cel de-al treilea inculpat în acest dosar. Instanţa a decis, totodată, să înceteze procesul penal pornit împotriva lui pentru fals material în înscrisuri sub semnătură privată. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.