Primăria Brașov plătește unei firme din București peste 125.000 de euro, pentru documentația viitoarei parcări de sub Parcul „Nicolae Titulescu“

Primăria Brașov va plăti unei firme din București 125.265 de euro (484.219 lei fără TVA), pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic aferente parcării de subterade la Parcul „Nicolae Titulescu“. Aceste documente vor fi realiate de SC Consitrans SRL București, în următoarele șapte luni.

Parcarea de sub parcul Central ar urma să fie construită pe mai multe niveluri și să aibă o capacitate de 700 de locuri, pe o suprafață construită de 4.180 de metri pătrați. Conform documentației care a însoțit procedura de achiziție publică, parcarea de sub Parcul Central va avea sistem de acces automat, afișaj electronic al locurilor libere, senzori pentru identificarea eventualelor scurgeri de gaze la mașinile aimentate cu GPL și sistem de supraveghere video.

Conform documentației, înainte de începerea efectivă a lucrărilor, vegetația din parc, considerată valoroasă va fi strămutată. La terminarea lucrărilor, zona afectată se va reamenaja peisager, iar vegetația considerată valoroasă va fi relocată; 

Proiectul parcării subterane la Parcul Central este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Brașov. Reprezentanții Primăriei Brașov au spus în trecut că pentru construirea efectivă a parcării vor încerca să aplice pe fonduri europene. Pe de altă parte însă, pe cea mai recentă listă de proiecte de infrastructură, prioritizare cu ajutorul Băncii Europene, această investiție avea ca sursă de finanțare bugetul local. O primă analiză a arătat că pentru construirea acestei parcări, inclusiv cu lucrările de sistematizare în zona centrală a Brașovului ar fi nevoie de aproximativ 8 milioane de euro.

1 Comentariu

  1. Să fim serioși: „relocarea” e o minciună menită să mascheze defrișarea parcului – care ca atare va rămâne așa pentru 50 de ani. Adică chel. Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.