Proiectul „ciclopoligonului” din Valea Cetății a trecut de prima etapă birocratică: certificatul de urbanism

Anunțat de mulți ani, proiectul de amenajare a unei zone de agrement în Valea Cetății, la Iepure, a ajuns în faza eliberării Certificatului de urbanism, document obținut de Primăria Brașov. Acesta este numai primul pas birocratic în realizarea proiectului, pentru că va fi nevoie de mai multe avize și autorizații, dar și de obținerea banilor necesari. Investiția este estimată de specialiștii Băncii Mondiale (instituție care acordă consultanță Primăriei Brașov) la 4,9 milioane de euro, iar pentru finanțarea lucrărilor, municipalitatea brașoveană are în plan obținerea unei finanțări europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. 
 Pentru a stabili valoarea exactă a proiectului, dar și celelalte detalii tehnice, Primăria Braşov a încheiat un contract de 150.000 lei cu un consultant. 
 

Care sunt planurile pentru zona „La Iepure”

În prezent. în zona la „La Iepure” este loc de picnic. Acolo, pe  un teren de 13.500 mp, municipalitatea brașoveană 
vrea să realizeze un spaţiu multifuncţional de recreere şi sport. La Iepure ar urma să se amenajeze terenuri de sport cu gazon, alei pietonale, rețea wi-fi și un sistem de iluminat. Punctul forte va fi, însă, „ciclopoligonul”: se vor realiza trasee pentru bicicliști care vor reproduce fidel condițiile de trafic. Practic, aici, bicicliștii începători vor învăța și exersa modul în care trebuie să circule, astfel încât să nu-și pună viața în pericol, dar nici să nu afecteze traficul. Tot aici se vor amenaja parcări pentru biciclete și alte facilități pentru cicliști. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.