Șantier la Poarta Șchei, până la sfârșitul lunii. Electrica schimbă rețelele, iar Primăria lărgește trotuarele

Foto: Andrei Paul - Primăria Brașov

 Zona Poarta Șchei a intrat la începutul acestei luni în șantier, iar potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, lucrările vor fi gata la finalul acestei luni. Astfel, Electrica Brașov a început săpăturile pentru modernizarea rețelei de joasă tensiune și a branșamentelor pe trotuarul drept al străzii Poarta Șchei (pe sensul de mers dinspre Șchei spre Centru), pe un segment de aproximativ 80 m, cuprins între Aleea Tiberiu Brediceanu și strada G. Coșbuc. 

„Lucrările presupun decopertarea pavajului de piatră cubică și săpături în zona menționată, fapt care va bloca accesul pietonal pe această porțiune de trotuar până pe data de 15 noiembrie, când este estimată finalizarea șantierului”, a anunțat Primăria Brașov.

Foto: Andrei Paul – Primăria Brașov

Trotuar mai larg în fața fostului Liceu Sportiv

În paralel, municipalitatea brașoveană a anunțat că a început resistematizarea zonei de dinainte și de după Poarta Șchei.  Mai exact, vor fi lărgite trotuarele pe ambele părți ale drumului, inclusiv pe porțiunea din fața fostului Liceu Sportiv, unde sunt acum stâlpișorii. Tot în zonă a fost înființată deja o trecere de pietoni înainte de Poarta Șchei, pe unde, de multe ori, se trecea ilegal. Deocamdată, trecerea  este provizorie, fiind marcată cu vopsea galbenă, însă permite „redirecționarea”  pietonilor de pe trotuarul afectat de șantier pe celălalt. Resistematizarea zonei se va încheia la sfârșitul acestei luni, dacă Electrica își respectă graficul de lucru și vremea este favorabilă. 

  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.