Corona îşi aduce antrenorii în şcoli. Liviu Dragomir: „Vrem să scoatem copiii din mediul digital şi să le oferim o alternativă sănătoasă“

Din luna februarie, antrenorii clubului Corona vor veni în şcolile braşovene pentru a lucra direct cu elevii din clasele primare, încercând astfel să promoveze sportul de masă şi să îi atragă pe cei mici către sport. Proiectul „Sportul în şcoli“ – aprobat luna trecută în Consiliul Local în baza unei propuneri venite din partea Clubului Sportiv Corona, se va desfăşura pentru început, în trei şcoli aflate în apropierea Sălii Sporturilor. Este vorba despre şcolile gimnaziale nr. 11, nr. 19 şi nr. 27, toate trei având săli de sport şi baze sportive de calitate. Bazele sportive vor fi puse la dispoziţie gratuit de Municipalitate.

Antrenorii Coronei merg în şcoli

În acest proiect vor fi implicaţi direct în jur de 15 – 20 de antrenori ai clubului Corona, care sunt şi profesori de educaţiei fizică şi sport, specializaţi pe fotbal, handbal, hochei, patinaj şi scrimă. De asemenea, clubul Corona va pune la dispoziţie toate echipamentele necesare, de la porţi gomflabile, la echipamente luminoase pentru scrimă sau role pentru patinaj.

„Proiectul «Sportul în şcoli» se încadrează foarte bine în strategia locală a PNL, care este aplecată foarte mult asupra tinerilor- asupra copiilor, în special- şi asupra stării lor de sănătate. Iniţiativa noastră vine cumva să simplifice desfăşurarea sportului de masă, în general, şi a activităţii fizice în şcoli,  care se ştie că, mai ales la nivelul claselor 0 – IV are de suferit, în lipsa cadrelor didactice de specialitate. Clubul Corona a avut această iniţiativă, care preluată de către grupul consilierilor locali ai Partidului Naţional Liberal a fost transpusă într-un proiect de hotărâre de Consiliul Local. Le mulţumim pe această cale şi lor şi primarului George Scripcaru că sunt deschişi către astfel de proiecte. Urmărim prin acest proiect să scoatem copiii din mediul digital, să îi readucem spre sport, să îi facem să prindă drag de mişcare şi de tot ceea ce înseamnă activitate de educaţie fizică şi sport, pentru că am constatat că în rândul micuţilor cu vîrste între 6 şi 12 ani există deja mari  deficienţe de motricitate, de mişcare, de alergare, din cauza timpului prea mare petrecut în faţa calculatorului sau a telefonului“, a declarat Liviu Dragomir, prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale PNL Braşov şi preşedinte al Clubului Sportiv Corona.

Învăţătorii vor învăţa ce presupune o oră de sport cu un cadru specializat

Pentru început, alături de antrenorii clubului, elevii din cele trei şcoli vor deprinde mişcări de bază din sporturi precum fotbal, handbal, scrimă, hochei şi patinaj, iar învăţătorii şi educatorii vor putea participa şi ei pentru a vedea şi a învăţa ce presupune o oră de sport cu un cadru specializat. „Fie că vorbim de sport în şcoală sau de a face pasul ulterior către sportul de performanţă, este foarte important ca cei mici să facă mişcările corect. Am constatat la mulţi dintre copiii care vin la noi la club să practice un sport, că există mari deficienţe şi probleme de motricitate, probleme cu coloana vertebrală. Constatăm că trebuie să facem eforturi mari pentru a-i face, de exemplu şi doar să alerge corect, lucru pe care ar fi trebuit să îl înveţe în clasele 1-4”, a spus Liviu Dragomir.

Semnal de alarmă: Prea mulţi elevi din clasele primare sunt scutiţi de orele de educaţie fizică

Liderul PNL Braşov spune că majoritatea activităţilor sportive se vor desfăşura în aer liber, însă atunci când condiţiile meteo nu vor  permite acest lucru, copiii vor face mişcare în sală. Dacă proiectul pilot din cele trei şcoli va avea succes, el ar putea fi extins şi în alte unităţi de învăţământ de anul viitor, cu atât mai mult cu cât s-a observat că este deja un fenomen generalizat ca micuţii din clasele primare să nu mai facă niciun fel de activităţi fizice, nici la şcoală, nici în afara orelor.

„Deşi nu avem date statistice certe, ştim că o mare parte dintre copiii din clasele primare au scutiri medicale pentru orele de educaţie fizică şi sport, în ciuda faptului că la acest nivel, orele de sport nu înseamnă un mare efort fizic, ci doar o joacă în aer liber. Mi-aş dori, pe viitor, ca în şcoli să fie acceptate doar scutirile eliberate de medicii de specialitate în urma unui control amănunţit, nu de medicul de familie, care este posibil uneori să fie prieten cu mama, cu tata… Din păcate această practică de a face rost de scutire de la ora de sport am ajuns să o regăsim la un număr mult prea mare de copii.“, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL Braşov, Liviu Dragomir.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.