FOTO&VIDEO. Început bun pentru proiectul „Sportul în școli“. Sala de sport a Școlii nr. 19 a fost arhiplină

Antrenorii specializați ai clubului Corona au ajuns sâmbătă la Școala gimnazială nr. 19 pentru primul week-end în care desfășoară proiectul „Sportul în școli“.



La lansarea proiectului au fost prezenți aproximativ 100 de copii de clase primare, care timp de două ore s-au jucat alături de antrenori și sportivi, având de ales, în câte o zonă de sală, între handbal, fotbal, scrimă sau diferite jocuri interactive.  Reprezentanții clubului Corona, ca organizatori, spun că evenimentul a fost o reușită și că deja mulți copii și-au exprimat dorința de a reveni sâmbăta viitoare, când antrenorii se vor afla tot la Școala gimnazială nr. 19.

„Sunt bucuros că în sfârşit ne aflăm în sala de sport, alături de o mulţime de copilaşi veniţi să petreacă două ore alături de noi. Am venit aici doar pentru sport, pentru că dorim ca aceşti micuţi să prind drag de a face sport, să prindă drag de mişcare. Este important ca sportul să facă parte din viaţa noastră de la cele mai fragede vârste. Sportul nu doar că oferă un stil de viaţă sănătos, dar şi educă într-un fel în care alte discipline poate nu reuşesc să o facă. Nu ne dorim ca cei mici să vină şi facă obligatoriu sport de performanţă, ci doar să vadă că există alternativă la petrecerea timpului liber, şi în afara tabletei sau televizorului. Faptul că îi văd acum îmbujoraţi, transpiraţi şi veseli, demonstrează că cei mici sunt interesaţi de activităţi sportive, însă este important ca şi părinţii să îi îndrepte către mişcare”, a spus președintele clubului Corona, Liviu Dragomir, după prima întâlnire cu copiii, în sală.

Sâmbăta viitoare, antrenorii se vor afla tot la Școala gimnazială nr. 19, în același interval orar 10.00 – 12.00.  Această unitate de învățământ este, de altfel, una care s-a arătat foarte deschisă față de acest proiect. „Susţinem sportul, avem o sală frumoasă şi mă bucur că avem astfel de ocazii pentru a o umple. Mă bucur că într-o zi de sâmbătă copiii au venit în sala de sport, să deschidă acest proiect minunat, pentru că sportul înseamnă, în cele din urmă, sănătate. Pentru astfel de activităţi, noi vom avea mereu deschidere”, a declarat directorul Școlii gimnaziale nr. 19, Claudia Savu.

Proiectul „Sportul în școli“ a fost aprobat încă din noiembrie 2018, în Consiliul Local, având ca organizator clubul Corona. Proiectul a primit susținerea Municipalității și a Inspectoratului Școlar Județean. În cadrul proiectului, antrenorii specializați ai clubului sportiv vor veni în zilele de sâmbătă, în școlile de cartier, pentru a petrece câteva ore cu copiii și a-i face să se bucure de sport, fie în aer liber, fie în săli. Antrenorii vor fi prezenți în mod voluntar la aceste întâlniri, lucru subliniat și de consilierul local Sebastian Rusu, care sâmbătă i-a încurajat și pe antrenorii altor cluburi să facă acțiuni similare în școli.

„Vreau să felicit iniţiativa clubului Corona, să îi felicit pentru că reuşesc prin astfel de evenimente să îi aducă pe copii într-un cadru organizat, pentru a face mişcare. Acest voluntariat este unul benefic, este un voluntariat pe care şi Consiliul Local l-a susţinut şi pe care îl încurajăm şi la alte cluburi care vor dori să se alăture unui astfel de proiect“, a declarat consilierul Sebastian Rusu.  

În acest proiect, următoarele unități de învățământ care vor fi vizitate în zilele de sâmbătă, pentru activități sportive cu copiii sunt școlile gimnaziale nr. 27, 11 și 2.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.